You are here: Home » Columns » Huis in de verkoop deel 3

Huis in de verkoop deel 3

geschreven door testman

Hier alweer deel 3 van ons huis in de verkoop. Om te beginnen, het huis is nog niet verkocht, dus wie weet hoeveel delen er nog volgen…

Ik heb net even teruggerekend en op een paar weken na, staat het nu zo’n half jaar te koop. Volgens “ deskundigen” zou dit de gemiddelde tijd zijn waarbinnen een huis meestal verkocht wordt. Maar sommige huizen kunnen net zo goed een jaar tot anderhalf duren. Dan hebben we dus nog wel even.

Er zijn zeker wel een aantal kijkers geweest, dus het staat gelukkig niet helemaal stil. Zolang er kijkers blijven komen, is het prima denk ik maar. Van kijken komt vast een keer kopen, toch? Tenminste, zo werkt dat bij mij altijd als ik even ga “kijken” in dat leuke zaakje in de stad. haha

Maar goed, een huis is toch wel even wat anders natuurlijk.
Als je kijkers hebt gehad in je huis, wil je natuurlijk weten wat de reactie was, wat voor mensen het zijn etc. Tenminste, ik ben zelf altijd erg nieuwsgierig en het liefst zou ik dan wel binnen willen kijken en horen wat de potentiële kopers zeggen en ik wil ook graag weten hoe ze er uit zien. Waarom weet ik niet, maar dat vind ik gewoon leuk.  Ik kan me nu eenmaal niet in een kast gaan verstoppen, want dat gaat toch wel erg ver. We moeten het doen met een schriftelijk verslagje wat onze makelaar altijd braaf invult na de bezichtiging. Een enkele keer ligt er niks, vergeten denk ik, en dan baal ik altijd. Het stelt eigenlijk helemaal niks voor zo’n verslagje, maar toch raak je er aan gewend. Wat staat er eigenlijk in?

Allereerst een paar standaard vragen, zoals wat is de woonsituatie op dit moment, waren ze positief, negatief of neutraal en is het bekend of ze over voldoende financiële middelen beschikken. Dit laatste vraag ik me altijd af hoe ze dat inschatten, maar daar zullen ze zo hun eigen vragenlijstjes wel voor hebben. En het leukste is altijd het verslagje door de makelaar zelf geschreven die beschrijft wat voor soort mensen het zijn en hoe de bezichtiging is verlopen en de reactie.

We hebben deze verslagjes bewaard en het is wel leuk om ze terug te lezen. Ze variëren van “ het waren heel onaardige mensen waar geen reactie vanuit kwam” tot aan zeer positief en ze komen zeker terug voor een tweede bezichtiging. Dat mensen maar raak lullen, ben ik nu wel achter, want hoe mensen er écht over denken en wat hun verdere plannen zijn, bespreken ze toch echt uit het zicht van de verkopende makelaar als ze bijvoorbeeld weer in hun auto terug naar huis rijden. Tenminste, zo doen wij dat ook. Menseigen denk ik.

Laatst heeft de makelaar zelfs een kijker geweigerd. Hij wilde geen naam, telefoonnummer of andere informatie afgeven, maar alleen maar een afspraak om het huis te bezichtigen. Het argument van de makelaar dat het wel handig is om in elk geval een telefoonnummer te hebben voor als er eventueel iets tussen zou komen, werkte ook niet. Dan kom je maar niet kijken, was het antwoord. En terecht, want er was een recent geval bekend van een soortgelijke bezichtiging, waarbij de volgende dag een inbraak was waarbij niet zomaar lukraak wat spullen waren meegenomen. Toeval of niet? Ik denk van niet. Dus gelukkig wordt dat wel in de gaten gehouden. Je moet er toch niet aan denken.

Maar goed, voorlopig dus nog geen bod. We wachten het maar af. Wel vandaag een telefoontje van de makelaar dat er mensen zijn die ons huis hebben bezichtigd en wel geïnteresseerd zijn, maar graag willen weten wat voor ons de gewenste oplevertermijn is. Tja, hier zijn we heel flexibel in. Wil je snel, dan kan dat, maar langer, ook prima. Heeft natuurlijk ook alles te maken met de verkoopprijs. Deze mensen hebben nog 2 huizen te verkopen, dus ik kan me voorstellen dat ze daar even de tijd voor willen hebben.

In deel 4 hopelijk meer (verkoop) nieuws…

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com