You are here: Home » Wonen » Overal in huis internet

Overal in huis internet

geschreven door testman

Het leggen van een draadloze internetverbinding binnen je huis kan nogal een opgave zijn. Veel mensen kiezen voor een WiFi-verbinding. Helaas weet lang niet iedereen het ook echt aan de praat te krijgen, of – als dat wel het geval is – het netwerk ook goed te beveiligen.

Tanja wordt altijd gek van al die draden die aan de computer en dergelijke apparaten zitten. Kabelgoten neer leggen of sleuven in de muur vrezen is niet altijd een optie. En zelf heb ik geen zin om voor het wegwerken van een paar draden een sleuf in de muur ter vrezen. Of liever gezegd dicht te smeren en af te werken. Draadloos internet biedt in ieder geval de mogelijkheid om overal in huis te Internetten, zonder dat je kabels moet doortrekken en verbergen. Het enige probleem is dat de verbinding slechter wordt naarmate er meer muren tussen komen. Een draadverbinding tussen meterkast en zolderkamer wil dan nog wel eens in snelheid inboeten. En dat willen we natuurlijk ook niet. We hebben immers voor snel internet betaald en dan willen we ook overal snel internet en niet snel in de woonkamer en langzaam op zolder.

In 2002 deed NUON een test om internet aan te bieden via het stroomnet. In alle huizen liggen al (stroom)kabels en die lenen zich er prima voor om data overheen te sturen. Ook al was de proef geslaagd, toch stapte NUON uit het project. De kosten zouden te hoog zijn. Toch is het voor de consument nog steeds mogelijk om gewone stopcontacten te gebruiken voor dataoverdracht van de ene naar de andere pc.

Met de Devolo dLAN 200 AV is het een fluitje van een cent om bijvoorbeeld een computer die op zolder staat van internet te voorzien terwijl het modem zich beneden in de meterkast bevindt. Sluit gewoon het modem aan op de kleine, witte zender en verbindt deze met het stopcontact. Ga vervolgens naar zolder en stop daar de ontvanger in het stopcontact. Sluit vervolgens de pc of laptop hierop aan (wel met een kabeltje) en een razendsnelle verbinding is het resultaat. Omdat ons stroomnet een afgesloten systeem is, hoef je ook niet bang te zijn dat de buren van je netwerk gebruik gaan maken.

De dLAN 200 AV leent zich ook uitstekend voor een klein netwerkje, zodat je bijvoorbeeld audio en video met andere computers in het huis kunt delen. Vanwege de enorm hoge snelheid (tot 200 Mbps) is zelfs het zenden van video in high definition-kwaliteit via de verbinding geen probleem. Het aansluiten is ook voor de computerleek geen probleem en de verbinding is supersnel.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com