You are here: Home » Wonen » Boe!

Boe!

geschreven door testman

Bij veel mensen zie ik de kudde al op mij af komen als ik de woonkamer in loop. Het geloei van de keramiek en polyresin (een soort kunststof) koeien denk ik er vaak maar bij. Overvolle kasten en planken met kunstig beschilderde koeien. Ik vind de koeien vooral erg mooi (bij een ander).

De Cow Parade is het grootste en meest succesvolle publiekelijke kunstevenement ter wereld. Tijdens de Cow Parade worden levensgrote fiberglas koeien gebruikt, die door nationale kunstenaars bewerkt worden om een buitengewoon kunstwerk te creëren.

Na de allereerste tentoonstelling in Zürich (1998) zijn er vele andere exposities geweest overal ter wereld. Na de tentoonstelling worden de levensgrote exemplaren geveild. De opbrengst gaat voor het grootste deel naar een goed doel in de stad of omgeving. De Cow Parade heeft de harten van vele kunstenaars over de gehele wereld veroverd. De Cow Parade is hiermee een schitterend mooi verzamelthema geworden.

Meerdere koeien van deze kunstevenementen worden in een aantal miniatuur maten geproduceerd en zijn zowel in keramiek als in polyresin verkrijgbaar. De miniaturen worden met de hand beschilderd. Dus geen enkele koe is echt 100% hetzelfde.

Bij iedere miniatuur koe vindt je gedetailleerde informatie over de ontwerper en de plaats waar hij werd tentoongesteld.

Als je altijd al een kudde in je eigen ranch had willen hebben, dan kun je de koeien gewoon online bestellen.

En wanneer je zelf heel creatief bent, en denkt: “kan ik ook!” Bestel dan bij trends & presents een doe-het-zelf koe en maak een kunstwerk van je eigen crazy cow. En wie weet wint die ook nog een prijs.


 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com