You are here: Home » Jabra » Makelaars geroyeerd wegens spijbelen

Makelaars geroyeerd wegens spijbelen

geschreven door testman

De Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) heeft afgelopen jaar twintig spijbelende makelaars als lid geroyeerd omdat ze niet deelnamen aan opfriscursussen. De makelaars mogen zich geen NVM’er meer noemen en daarmee ook niet hun huizen op woningsite Funda zetten. Het is voor het eerst dat NVM om die reden makelaars uit het ledenbestand gooit. Sinds enige jaren mag iedereen zich makelaar noemen. NVM stelde daarom in 2001 de plicht in een vastgoedcertificaat te halen; een opleidingseis voor de leden. Afgelopen jaar werd voor het eerst bekeken of iedereen na vijf jaar voldoende bijgeschoold was en op cursus was geweest. Twintig makelaars bleven ook na herhaalde oproepen niet voldoen aan de opleidingseisen, dus zijn ze geroyeerd. De komende jaren zal dat elk jaar wel gaan gebeuren. Na 2001 zijn er natuurlijk ook weer nieuwe makelaars bij gekomen. Het aantal NVM-makelaars neemt de laatste jaren gestaag toe, evenals het aantal alternatieve makelaarsdiensten. NVM hoopt de komende maand in ieder geval de 4000e NVM’er te kunnen installeren. In het jaar 2000 waren dat er nog maar 3200. NVM wil in de concurrentieslag met internet en andere makelaarsverbanden zichzelf meer als A-merk profileren en gaat daarom nog strenger de naleving van de eigen eisen aan leden controleren.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com