You are here: Home » Wonen » Huren of kopen?

Huren of kopen?

geschreven door testman

Mensen met een huurhuis maken zich meer zorgen over hun financiële situatie dan mensen met een koopwoning. Dat is de conclusie uit de Woon-Werk-Leef Barometer 2006 van franchiseorganisatie De Hypotheker en onderzoeksbureau Blauw Research. Huizenbezitters zeggen minder financieel leed te vrezen, omdat zij hun eigen huis zien als een appeltje voor de dorst. Van de mensen met een huurhuis geeft 68 % aan zich regelmatig zorgen te maken over hun financiën, tegen 51 % van de mensen met een koophuis. Met de stelling dat het op dit moment beter is een huis te huren dan te kopen is 27 % het eens. 42 % is het hiermee oneens, en geeft nog steeds de voorkeur aan een koophuis.
Dan ben ik zelf toch benieuwd hoe dit onderzoek in 2007 uitpakt, met alle mogelijke plannen van het “toekomstige kabinet” betreffende de hypotheekrenteaftrek.

Andere berichten in rubriek Financieel:

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com