You are here: Home » Designers » Jan des Bouvrie

Jan des Bouvrie

geschreven door testman

Jan des Bouvrie behoeft nauwelijks een introductie. Na de middelbare school volgde hij een opleiding aan de Rietveld Academie in Amsterdam. Nadat hij deze opleiding had voltooid werkte hij enige tijd in de meubelzaak van zijn ouders. Later begon hij voor zichzelf. Als ontwerper brak hij in 1969 door met zijn kubusbank model 430, maar bij het grote publiek werd hij toch vooral bekend door de vele wittinten die hij in de Nederlandse huiskamer introduceerde. Daarnaast ken je hem natuurlijk van zijn eigen woonprogramma. Jan des Bouvrie heeft in Naarden en Grave interieurwinkels/design centra genaamd Het Arsenaal opgericht. De vestiging in Grave is ondertussen gesloten. Jan des Bouvrie lanceerde in 2006 ook nog eens de zender Lifestyle TV.
Jan des Bouvrie heeft in zijn ontwerpen en kleurgebruik altijd heel bewust op het brede publiek gericht. Jan meent dat deze groep door andere ontwerpers wordt onderschat. Volgens Jan heeft iedereen een eigen smaak en vrijwel iedereen kampt met de vraag hoe je die het beste tot uiting kunt brengen. Het idee op papier moet werkelijkheid gaan worden. Een goed plan ontbreekt in veel gevallen.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com