You are here: Home » Huis & Tuin » De robot aan de slag in je tuin

De robot aan de slag in je tuin

geschreven door Constance

Het hebben van een tuin geeft plezier; je kan heerlijke genieten op je ligbed of hangmat met een boek, of gezelllig bbq-en met vrienden en familie. Maar een tuin heeft ook onderhoud nodig, zoals het gras maaien en onkruid wieden en dat zijn vaak net die klusjes die een tuin minder leuk maken.

Robomow heeft een online onderzoek laten doen en wat blijkt? Maar liefst 76% van de Nederlanders zou graag meer tuinwerkzaamheden aan een robot uitbesteden, en meer dan 40% van de Nederlanders denkt binnen niet al te lange tijd het grasmaaien uit te besteden aan een robotmaaier.

En driekwart van de mensen hoopt dat er in de nabije toekomst nog veel meer hulp gekregen kan worden van robots in de tuin. Als het kon, zouden zij ook het sproeien, onkruid wieden en vegen het liefst overlaten aan een tuinrobot. De voornaamste redenen zijn tijdsbesparing en gemak. En 27% van de vrouwen (tegenover 14% van de mannen) vinden het grootste voordeel dat zij geen of minder hulp van anderen hoeven te vragen. De tuin sproeien staat bovenaan het lijstje, gevolgd door onkruid wieden. Op de derde plaats staat vegen bij mannen en blad blazen bij vrouwen. 

Wist je dat ruim 10% van de tuinbezitters al het gras laten maaien door een robot en dit zal alleen maar toenemen. Maar dan is het wel belangrijk dat de installatie gemakkelijk en eenvoudig is. De robotmaaier is dé nummer 1 vanwege de tijdsbesparing, gemak en je verspilt geen energie.

En ook in huis gebruikt 58% domotica, en onder de 50 jaar is dat al 70%. Je moet dan denken aan je verlichting, je cv en het bewaken van je huis. Een kleine groep gebruikt ook de stofzuigrobot en bedient het slot van de voordeur op afstand met een app.

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com