You are here: Home » Huis & Tuin » De IKEA catalogus verdwijnt

De IKEA catalogus verdwijnt

geschreven door Constance

De IKEA catalogus heeft het 70 jaar volgehouden maar aan alles komt een einde, ook aan deze iconische catalogus. Zeker voor het internet tijdperk was de IKEA catalogus dé manier om de hele wereld kennis te laten maken met het assortiment van IKEA.

Maar ook IKEA gaat met  haar tijd mee, en wordt steeds digitaler en omarmt daarom nieuwe manieren om klanten te bereiken en de catalogus werd steeds minder gebruikt. En is er ook getest om te kijken of de catalogus gemist werd door de IKEA klanten, zo werd in Nederland geëxperimenteerd met kleinere oplages. De online verkoop steeg vorig jaar met 45% en dit is startschot naar nog meer digitale diensten en apps.

Maar voordat we afscheid nemen, hieronder nog wat leuke weetjes; In 1951 stelde Ingvar Kamprad, oprichter van IKEA, zelf de eerste catalogus samen en distribueerde 285.000 exemplaren. In 2000 was de catalogus voor het eerst beschikbaar in een gedrukte en digitale versie. In 2001 lanceerde IKEA voor het eerst in de IKEA geschiedenis e-commerce in Zweden en Denemarken. Op het hoogtepunt van de catalogus in 2016 werden er 200 miljoen exemplaren, in 69 verschillende versies, 32 talen en naar meer dan 50 markten verspreid. IKEA introduceerde in Nederland in 2019 een luistercatalogus en werden woontips deze zomer gegeven door de Wandelende Catalogus. In de zomer van 2020 werd de laatste gedrukte en digitale IKEA catalogus gedistribueerd. En alle mensen op de foto’s zijn medewerkers (en hun familie) van IKEA Anholt in Zweden.

Als eerbetoon aan de catalogus verschijnt in het najaar van 2021 een boek vol met IKEA wooninspiratie en kennis. 

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com