You are here: Home » Balkon & stadsterras » Net-Echt betonlook tuinmeubelen

Net-Echt betonlook tuinmeubelen

geschreven door Constance

Wil je betonnen tuinmeubelen aanschaffen maar zie je op tegen het gewicht? Wist je dat er betonlook meubelen zijn, die zo licht en sterk zijn dat ze jaren in de sloot kunnen dobberen zonder aangetast te worden door water en vuil. Het Nederlandse designlabel Net-Echt maakt al meer dan 20 jaar betonlook meubelen volgens een eigen recept van glasvezelsterke polymeer-composiet op basis van polysterhars.

Net-Echt ontwierp en produceerde al betonlook meubelen voor architecten en bedrijven over de hele wereld maar lanceert nu ook een serie meubelen voor bij jou in tuin of terras.

Ontwerper Erwin van Duijnhoven ontwikkelde al in 1996 het materiaal met haar natuurlijke betonuitstraling. De betonlook Net-Echt tafels kunnen het hele jaar door buiten staan dankzij het materiaal dat 100% niet capillair is. Hierdoor kan er geen vocht of vuil in de tafel dringen en is de tafel bovendien eenvoudig met een doekje af te nemen. Hij bedacht het recept als reactie op een design-award die hij won voor een showroominterieur van stuc beton: het was mooi maar hij vond zelf dat het lichter, duurzamer en sterker moest.


De serie tuinmeubelen bestaat o.a. uit loungebanken, picknickbanken en tafels die in vrijwel ieder gewenst formaat te maken zijn. De meubelen worden altijd zonder mal gemaakt, waardoor iedere afmeting en vorm betaalbaar te produceren is. Zo ontwierp Net-Echt oa.een paar enorme bars voor een beachclub op Curaçao, een chillunit voor een Universiteit en een 8 meter lange vergadertafel voor een internationaal architectenbureau. Hoewel de meubelen een natuurlijke betonuitstraling hebben, zijn ze licht van gewicht en dus eenvoudig te verplaatsen of te verhuizen. Een drie meter lange tafel weegt slechts 70 kilo.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com