You are here: Home » Gadget nieuws » Test LauraStar Smart I strijksysteem; strijken met een app

Test LauraStar Smart I strijksysteem; strijken met een app

geschreven door Constance

Ik heb sinds een paar weken het LauraStar Smart I strijksysteem in gebruik (zoals ik al eerder meldde) en hieronder kan je mijn ervaringen lezen. Testman gaat binnenkort ook aan de slag, want strijken is het enige waar ie geen lol inziet en het strijken van overhemden is niet zijn hobby. (Het duurt hem te lang en hij is dan nog niet tevreden over het resultaat.)

Om met de LauraStar Smart aan de slag te gaan moet je eerst de speciale LauraStar app downloaden (Android en iOS). Daarna maak je verbinding met het strijksysteem zelf via Bluetooth en maak je een account aan en elke keer als je inlogt kan je punten ‘verdienen’ waarmee je korting krijgt op LauraStar accessoires. De app geeft je een uitleg hoe je het strijksysteem uit- en inklapt, het waterreservoir vult, hoe de werking is van de speciale ventilator in de strijkplank en ook krijg je tips hoe je het beste resultaat krijgt als je een blouse of een overhemd, gaat strijken. Er zijn ook video’s te bekijken met tips hoe je het beste een colbert, broek en zijde kan behandelen. En doordat je, elke keer als je gaat strijken, contact legt via de app houdt de app ook bij wanneer het tijd is om het systeem te ontkalken, het water bij te vullen en schoon te maken. Ook kan je via de app de ventilator stand aanpassen maar dit kan ook op het systeem zelf, net als aan- en uitzetten.

Het systeem, de plank met het geïntegreerde strijkijzer is best wel fors, als ie is uitgeklapt, maar ingeklapt neemt het net zoveel ruimte in als een normale strijkplank en je hoeft het ijzer niet apart ergens op te bergen, want er is een speciale uitsparing voor het strijkijzer. Dus dat scheelt wel weer ruimte, zeker als je strijkijzer met waterreservoir hebt, zoals ik.

Je vult het waterreservoir, trekt het snoer onderuit de houder en daarna zet je het apparaat aan en vervolgens ook de app. Je krijgt een elektronisch seintje als je kan beginnen, en als je 5 minuten niks gedaan hebt schakelt het systeem zichzelf uit. Het opwarmen duurt ong. 5 minuten dus die tijd is ideaal om je te strijken was bij elkaar te leggen.

Zoals ik al schreef zit er een ventilator in de strijkplank en deze heeft verschillende snelheden. Je kan lucht in de plank blazen waardoor je kreukloos overhemden en blouses kan strijken en je kan de ventilator ook lucht laten afzuigen en deze stand is bedoelt als je delicate kleding, zoals wol en zijde gaat strijken. Verder zit er ook een losse strijkzool bij de plank en deze kan je gebruiken om kledingstukken te strijken die kwetsbaar zijn.

Je kunt het strijkijzer ook verticaal gebruiken, bijv. om kreukels uit een kostuum, jurk of gordijnen te stomen en er zit op het strijkijzer zelf 2 knoppen, met de ene geef je een extra stoomboost en met de andere knop kan je de ventilator aanpassen; blazen of zuigen.

Ik spaar altijd mijn strijkwerk op omdat het ook van mij geen hobby is en daarom is het altijd een behoorlijke berg, als ik eenmaal aan de slag ga. Ik had dan ook 10 overhemden, 10 blouses en nog wat colberts, rokken en broeken en tot mijn grote verbazing had ik, per blouse en overhemd, niet meer dan 2 minuten nodig. Ook ging het persen van een broek heel eenvoudig. Tenslotte heb ik de colberts en de rokken aan een hanger laten hangen en ben ik gaan stomen en binnen no-time waren ze kreukloos. Ik was met de hele berg, na 25 minuten klaar. Het enige dat ik tussendoor moest doen was het waterreservoir bijvullen, want zeker de stoomboost en het stomen zelf verbruikt veel water. Maar nadat het reservoir was bijgevuld was ie binnen 30 seconden weer klaar voor gebruik.

Conclusie; het strijken met de LauraStar Smart is heel eenvoudig en gaat razend snel. Je moet wel ruimte hebben om de plank te kunnen uitklappen maar ingeklapt neemt ie geen extra ruimte in. En door de wielen rij je het systeem heel eenvoudig naar de plek waar jij gaat strijken of waar ie opgeborgen gaat worden. Het systeem is best zwaar dus tillen raad ik af. Als je geen strijkwonder bent zijn de video’s met de tips heel handig en daardoor word je vanzelf een pro. Het is wel een kostbaar apparaat, ik heb het instapmodel en deze kost euro 1499,00 maar ik merkte wel dat ik nu veel sneller ga strijken omdat het zo eenvoudig gaat. Ik ben dan ook benieuwd wat de ervaringen van Testman zijn, maar die lees je binnenkort.

[youtube]https://youtu.be/fnPffMcuX98[/youtube]

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com