You are here: Home » Audio & video » Test; Tivoli Audio ART Collectie speakers

Test; Tivoli Audio ART Collectie speakers

geschreven door Constance

Ik heb de afgelopen 2 weken de nieuwste speakers, uit de ART Collectie, van Tivoli Audio getest; de Cube en de Orb. Deze 2 speakers zijn zgn. multiroomspeakers en vooral de Orb heeft een bijzonder design.

6tag_301116-120738

De Cube en de Orb hebben Bluetooth en Wifi en je kan, met behulp van de Tivoli ART app, Spotify, Dezeer en Tidal streamen, vanaf elk iOs en/of Android apparaat.

Ik heb de Cube en Orb aan elkaar gekoppeld, maar je kan beide speakers ook los van elkaar gebruiken. Als je ze koppelt dan krijg je een stereo muzieksysteem, en dan kan je ook gebruik maken van de multiroom mogelijkheid. Er zit aan de achterkant een speciale uitsparing waarin je een (optionele) oplaadbatterij kan plaatsen.

Beide modellen hebben een houten kast (echt hout, dus geen plastic) en ze zijn er in de kleuren walnoot, zwart en wit. En het speciale doek aan de voorkant is eco-vriendelijk en is tot stand gekomen dmv. een speciale samenwerking met de Deense stoffenproducent Gabriel. En doordat er stof gebruikt is, heb je de minste beïnvloeding van het geluid.

Het aansluiten en koppelen van mijn iPad en Android device ging heel eenvoudig; je download de app, vervolgens sluit je de speakers aan op een stopcontact en daarna volg je de instructies op de app. En dat is alles, maar hou er wel rekening mee dat je na, het koppelen, de firmware van elke speaker update. En je kan dus kiezen om beide speakers dezelfde muziek af te laten spelen maar ook per kamer iets geheel anders, dit regel je allemaal in de app.

De Cube, de kleinste van de twee, geeft een prima geluid maar is, naar mijn mening, meer geschikt voor een slaapkamer of klein kantoor. De Orb is geschikt voor een huiskamer en heb je een groot huis dan raad ik aan om 2 exemplaren in de kamer neer te zetten. Maar ik ben vooral zeer gecharmeerd van het design van de Orb, want dit is nu eens niet een speaker op een zuil of een lompe standaard, maar een mooi ontwerp op een ranke standaard.

art-collectie-tivoli-audio

En wil je de ART collectie nog verder uitbreiden? Dan is de ConX wifi zender en ontvanger een geweldige aanschaf, want de ConX stelt je in staat om audio vanaf elke ontvanger, draaitafel of zelfs cassettespeler draadloos naar de ART speakers te verzenden en maakt bovendien van elke speaker/radio met een input (de Tivoli Audio Model One) een wifi-enabled speaker of radio. En dit nog maar het begin van deze collectie want er zijn plannen om volgend voorjaar de serie uit te breiden.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?