Homepage
Categorieën

Gerelateerde artikelen

shoppen

De IKEA fiets is in aantocht

Vanaf augustus as kan je bij IKEA ook terecht voor een fiets, want dan ligt fiets SLADDA in de schappen. De onderhoudsvriendelijke fiets heeft een lichtgewicht aluminium frame en is verkrijgbaar met vele accessoires en hij is, zelfs voordat ie in de winkels ligt, al bekroond met de prestigieuze Red Dot: Best of the Best designprijs.

01_IKEA_gaat_fietsen_verkopen

IKEA wil met de fiets een duurzame en actieve leefstijl voor mensen in de stad stimuleren want dit is niet zomaar een fiets, maar een stedelijke vervoersoplossing op twee wielen. Omdat steeds meer mensen leven in de stad, is het belangrijk steeds efficiënter met ruimte en vervoer om te gaan. In stedelijke gebieden kan de fiets in 80% van de gevallen de auto vervangen. Fietsen is bovendien niet alleen een snellere manier om van A naar B te gaan in de stad; het bespaart ook tijd en geld en het is goed voor je gezondheid.

De SLADDA fiets is ontwikkeld door IKEA in samenwerking met Oskar Juhlin, Jan Puranen en Kristian Eke van designstudio Veryday. En SLADDA is als een tablet met apps, want dankzij het kliksysteem kan je eenvoudig accessoires zoals een fietstas, bagagedrager of fietsmand aan SLADDA bevestigen. De grijze fiets is onderhoudsvriendelijk en geschikt voor mannen, vrouwen en kinderen vanaf 12 jaar en ouder. SLADDA is verkrijgbaar in een 26 inch of een 28 inch uitvoering. Het stuur is in hoogte verstelbaar, zodat je in een comfortabele en actieve houding kan fietsen.

03_IKEA_gaat_fietsen_verkopen

 

Verder heeft de SLADDA fiets een roest- en onderhoudsvrije aandrijfriem in plaats van een ketting. De aandrijfriem is schoner en duurzamer dan een normale fietsketting en gaat bovendien 15.000 kilometer mee. Het aluminium frame is roestvrij en is voorzien van een dubbele laklaag om het te beschermen tegen krassen, strooizout en modder. Het frame is zeer licht en dus makkelijk de trap op en af te tillen. De fiets heeft een schijfrem en terugtraprem en is vanuit veiligheidsoogpunt voorzien van voor- en achterlicht en reflectoren rondom. De achtervork is extra lang zodat je comfortabel kan fietsen zonder dat je voeten of rug je fietstas of mand raken. De twee automatische versnellingen zijn weggewerkt in de naaf van het achterwiel, zodat ook dit onderhoudsvrij is.

 

De fiets kost 499 euro voor IKEA Family leden en 699 euro voor niet-leden en is deze zomer verkrijgbaar bij alle IKEA winkels in Nederland.

Ik ben zelf erg benieuwd naar de SLADDA en ben ook benieuwd wanneer IKEA een elektrische variant van deze fiets gaat introduceren, de zgn. e-SLADDA

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?