You are here: Home » DIY (Do It Yourself) » DIY; maak een klimrek voor kamerplanten

DIY; maak een klimrek voor kamerplanten

geschreven door Constance

Wil je je woonkamer opfleuren met een kamerplanten maar heb je niet heel veel ruimte? Wat dacht je van een roomdiver voor klimplanten en dat maak je ook nog eens, heel eenvoudig, zelf. En wil je nog meer inspiratie opdoen om je huis of appartement op te fleuren met kamerplanten, kijk dan eens op de Mooi wat planten doen site.

diver

 

De roomdiver is heel geschikt voor klimplanten, zoals de Stephanotis, Jasmijn en Gardenia en ze ruiken ook nog eens heerlijk.
Dit heb je nodig:
● Geurende witte bloeiers, zoals Stephanotis, jasmijn en Gardenia
● Zoveel pannetjes als je planten hebt (bijv. Ikea)
● Snoeischaar
● Ronde stok, 120 cm lang
● Plankjes
● Stevig touw: hier zijn 12 touwen van 6 meter gebruikt
● Boormachine + boor met de dikte van het touw
Zo maak je het:
Stap 1
Hang de stok aan het plafond en bind 24 touwen zo aan de stok dat er 12 paren ontstaan. Knoop de touwen met de weitasknoop.
Stap 2
Boor in de hoeken van de plankjes gaatjes, rijg de touwen erdoor, zorgt dat ze recht hangen en maak knopen aan de onderkant, zodat de plank goed blijft zitten. Knoop door tot het touw op is.
Stap 3
Plant de woonplanten in de pannetjes en verdeel ze zo over de plankjes. Stephanotis en Jasmijn worden meestal geleverd met een rekje. Als je dat voorzichtig losmaakt, ziet dit duo er meteen een stuk spannender uit en kunnen de ranken zich beter rond je knoopkunst wikkelen.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com