Homepage
Categorieën

Gerelateerde artikelen

  • Arnhemse Stockdagen zijn gestart Arnhemse Stockdagen zijn gestart
  • Online webshop Holland Design & Gifts Online webshop Holland Design & Gifts
  • Arnhemse Stockdagen komen eraan Arnhemse Stockdagen komen eraan
  • Expositie Snoopy en Belle in Fashion Expositie Snoopy en Belle in Fashion
  • IKEA werkt samen met 3 modeontwerpers IKEA werkt samen met 3 modeontwerpers
  • IKEA werkt samen met 3 modeontwerpers IKEA werkt samen met 3 modeontwerpers
shoppen

IKEA lanceert 5 limited collecties ism internationale ontwerpers

Afgelopen dinsdag was ik aanwezig bij de lancering van de nieuwste IKEA limited collectie en deze is ontworpen ism. 5 internationale topontwerpers, zoal Walter van Beirendonck en Katie Eary. En de collecties zijn ontworpen met aandacht voor mode, fotografie, kunst, glaswerk en keramiek.

ikea vitality

Felle kleuren, vissen en ogen spelen de hoofdrol in de GILTIG limited collectie, die in samenwerking met de Londense mannenmodeontwerper Katie Eary ontworpen is. In de fantasierijke GLÖDANDE collectie komen patronen van duizenden ogen terug. De Vlaamse modeontwerper Walter Van Beirendonck creëerde een fabelachtig verhaal rondom de nieuwe designcollectie van IKEA. Het woonwarenhuis ging meer bijzondere samenwerkingen aan; de VIKTIGT limited collectie is ontwikkeld met de bekende Zweedse glasontwerper Ingegerd Råman en voor de IKEA ART EVENT 2016 limited collectie werden elf kunstfotografen benaderd, waaronder de in Eindhoven woonachtige Amerikaanse fotograaf Tanya Long.

ANVANDBAR GILTIG GLODANDE IKEA_Art_Event_collectie VIKTIGT

Naast het levendige design legt IKEA de nadruk op duurzaamheid. De boodschap van de designers van IKEA zit dan ook duidelijk verpakt in de ANVÄNDBAR limited collectie: leef een duurzamer en milieuvriendelijker leven thuis. Ook in het materiaalgebruik zit een duurzame boodschap. IKEA werkte voor VIKTIGT met natuurlijke vezels, glas en keramiek. In de andere collecties is tevens gebruik gemaakt van 100 procent katoen van meer duurzame bronnen.

De GILTIG, ANVÄNDBAR en IKEA ART EVENT collecties zijn verkrijgbaar vanaf deze maand, VIGTIGT vanaf mei en juni kan je terecht voor GLÖDANDE.

 

 

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?