Homepage
Categorieën

Gerelateerde artikelen

  • Nieuw kookboek; The Avocado Show Nieuw kookboek; The Avocado Show
  • Bondi Sands Liquid Gold Self Tanning Dry Oil Bondi Sands Liquid Gold Self Tanning Dry Oil
  • Clinique Advent Kalender Clinique Advent Kalender
  • December cadeaumaand; Een Fitbit voor de familie December cadeaumaand; Een Fitbit voor de familie
  • HEMA en Too Good To Go samen tegen voedselverspilling HEMA en Too Good To Go samen tegen voedselverspilling
  • Geef je slaapkamer een nieuwe look! Geef je slaapkamer een nieuwe look!
wonen

Couturier Frans Molenaar en het interieur

Helaas is Frans Molenaar op 9 januari 2015 overleden. De couturier is veelal bekend door zijn ontwerpen van dames- en herenmode. Frans Molenaar ontwierp echter ook voor het interieur.

Vloerkleden

Frans Molenaar ontwierp een exclusieve lijn wollen vloerkleden. Deze collecties omvatten hoogwaardige 100% wollen vloerkleden. Ze zijn gemaakt van 100% Nieuw Zeeland wol en kunnen eventueel worden afgewerkt met een wollen vilten band van 9 cm breed. De Frans Molenaar vloerkleden worden geproduceerd in Nederland.

foto 1

Gordijncollectie ( www.fransmolenaargordijnen.nl )

In het najaar van 2012 kwam Frans Molenaar met een bijzondere gordijncollectie voor Vadain . De grafische couturestijl zie je terug in de krachtige, strakke dessins. Ook de speciale maakwijzen van deze collectie zijn typisch ‘des Frans Molenaar’. Deze collectie biedt namelijk de mogelijkheid om het gordijn precies naar wens te maken door een gordijn van pipings, biezen of borders te voorzien. De gordijnstoffen passen zowel in een strak als in een sfeervol interieur.

foto 2

Glasobjecten   ( www.fransmolenaar.nl/verrerie.php )

Voor Frans Molenaar had mode niets met glas te maken. Hij beoefende beide disciplines met dezelfde creatieve inzet. Zowel in textiel als in glas kon hij zich volledig uitleven. Zijn nieuwste collectie onderscheidde zich van zijn vroegere werk door een monumentale basisvorm waarin uitsluitend zwart-wit contrasten zijn toegepast. Met deze vormgeving zette Molenaar weer een nieuwe stap in zijn ontwikkeling als glaskunstenaar. De collectie die in Museum Jan van der Togt werd tentoongesteld is tot stand gekomen bij Van Tetterode in Amsterdam.

foto 3

Lizette, De InterieurTipgever styliste Regio Zuid Holland

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?