You are here: Home » Van alles wat » Interactieve objecten: De Beatspot

Interactieve objecten: De Beatspot

geschreven door Constance

Tijdens de Salone di mobile, de jaarlijkse designbeurs in Milaan, staat de hele stad op zijn kop. In de wijk Lambrate wordt aandacht besteedt aan aanstormend talent. De hal met “interactive objects” had mijn speciale aandacht. Een groep studenten van de universiteit voor toegepaste wetenschappen in Mainz heeft als onderdeel van hun Master een opdracht om een meubel te ontwerpen wat contact maakt met zijn gebruiker en communicatie stimuleert. Het moest tevens simpel en intuïtief zijn.

Schermafbeelding 2014-09-02 om 23.11.49

Daar zijn de studenten ruimschoots in geslaagd. De komende tijd zal ik over een aantal van deze interactieve objecten  schrijven.

De eerste in deze reeks is de Beatspot. Het is een bank voor in een openbare ruimte zoals bijvoorbeeld een park. Je kent vast het ongemakkelijke gevoel als er al iemand op een bankje zit en je er eigenlijk het liefst niet naast gaat zitten. Muziek daarentegen trekt mensen juist aan. De Beatspot maakt hier handig gebruik van. Hij bestaat uit een aantal losse zitelementen. Als je er op gaat zitten maakt elke deel muziek. Telkens als er iemand bij gaat zitten wordt er een passage van een muziekstuk toegevoegd. Als je op de bankt zit wil je graag dat er nog een persoon bij te komt zitten, om het gehele muziekstuk te kunnen horen. Door op te staan of juist te gaan zitten heb je invloed op het stuk…

[vimeo]http://vimeo.com/82173973[/vimeo]

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com