You are here: Home » Toilet » Blaas je toiletruimte nieuw leven in

Blaas je toiletruimte nieuw leven in

geschreven door Constance
toiletruimte

Het toilet mag dan wel het kleinste kamertje in huis zijn, toch wordt er door iedereen in huis veelvuldig gebruik van gemaakt. Het wordt dan ook de hoogste tijd om wat aandacht aan de inrichting van deze toiletruimte te besteden, want ook van je wc kan je een praktische én leuke plek maken. Blaas je toiletruimte nieuw leven in met onderstaande tips.

Creëer ruimte

Zoals gezegd is de toiletruimte het kleinste kamertje van de woning, waardoor het dus van belang is om elke centimeter te benutten om ruimte te creëren. Wanneer je kiest voor compacte én functionele design meubels, kun je op een eenvoudige manier het nuttige aan het aangename koppelen. En om echt iedere centimeter van je toiletruimte te benutten, is het aan te raden om te kiezen voor meubels die niet zo diep zijn. Hangende meubels zijn daarnaast ook erg plaatsbesparend, zoals een hangend toilet uit het uitgebreide assortiment Badkamerplaza toiletten.

Een andere manier om ruimte te creëren is door voor grote vloertegels te kiezen. Probeer hierin niet te overdrijven, aangezien té grote tegels er juist weer voor zorgen dat de ruimte kleiner lijkt.

Inrichten met stijl

Moet een toiletruimte altijd wit en steriel zijn? Nee, ook een toiletruimte is natuurlijk in te richten met de nodige stijl. Kies bijvoorbeeld voor hip behangpapier, persoonlijke fotolijstjes, design meubilair of een prachtige kandelaar. Zo maak je van het naar het toilet gaan een waar feestje voor zowel je gasten als jezelf.

Vrolijke en originele attributen

Wanneer je geen zin hebt om het toilet helemaal aan te pakken, dan kun je wel voor een snelle opfrisbeurt kiezen met vrolijke en originele attributen en accessoires. Wist je dat er zelfs productlijnen verkrijgbaar zijn waarbij je niet eens ziet dat het om toiletaccessoires gaat? Denk hierbij aan funny toiletborstels in de vorm van een bloempot of een kers, een krijtbord deur om teksten en spelletjes op te zetten en grappige toiletspreuken. Het leuke aan de toiletruimte is dat het de ideale ruimte is om te experimenteren en dingen uit te proberen. Je hoeft er namelijk geen uren op te kijken en je hebt het ook zo weer aangepast, wanneer je er op uitgekeken bent.

Rustgevende sfeerverlichting

Zelfs een toiletruimte maak je een stuk intiemer met de juiste sfeerverlichting. Aangezien er in het toilet weinig sprake is van natuurlijk daglicht en de ruimte vrij klein is, is een goede vorm van verlichting juist erg belangrijk. Plafondverlichting is hier het beste en zorgt voor een rustgevend effect, zoals een plafonnière. Maar ook (geur)kaarsen kunnen een rustgevende werking hebben.

Verhoog de beleving met frisheid

Eén van de belangrijkste manieren om bezoekers op hun gemak te stellen en het gevoel te geven dat het toilet schoon en fris is, is naast een verzorgde ruimte te zorgen dat het ook fris ruikt. Zorg dus voor voldoende voorzieningen voor een frisse geur.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com