You are here: Home » Design meubels » Pilat&Pilat

Pilat&Pilat

geschreven door Constance

Door de ongelofelijk lange eetkamertafel/buitentafel “Mads” van maar liefst 5 meter, welke bij Home Center in Wolvega staat, ben ik erg geïnteresseerd geraakt in dit merk.

Pilat&Pilat is een fabrikant van massief houten design meubelen. Door de ambachtelijke manier van meubel maken leveren zij, naast de standaardcollectie, ook maatwerk. Voor de particuliere maar ook zeker voor de zakelijke markt!

Pilat1

Klein stukje geschiedenis…

In 1973 werd dit familie bedrijf gestart in Twijzel (Friesland). Vanaf 2003 worden de meubels in Bosnie geproduceerd en in dit zelfde jaar is Pilat begonnen met de productie van Warber meubels voor kinderen. Ook leuk… Inmiddels heeft Pilat een Interieurcafé geopend. Je kunt hier op vrijdagavond terecht tot 22.00 uur en er wordt dan een wisselende daghap geserveerd.

pilat2

Inmiddels over de hele wereld…

De massief houten meubelcollectie van Pilat&Pilat is onder de naam Famylje Collection een internationaal befaamde collectie van evenwichtige ontwerpen. De herkenbare krachtige horizontale en verticale lijnen zorgen voor natuurlijk evenwicht. De zichtbare houtverbindingen zijn een graag gezien en overtuigend detail. Elk meubelstuk is een persoonlijkheid. Dit vind je terug in de unieke kenmerken van elk meubel dat uit de boom geboren is.

pilat3Individualiteit, duurzaamheid, pure eenvoud en tijdloze rust uitgedrukt in één van de vier houtsoorten: eiken, walnoot, esdoorn, of iepen. Naast de diverse (kinder-)meubels maakt Pilat&Pilat ook accessoires, zoals kaarsenstandaards en dienbladen.

pilat 4

Marcella Vermeer, styliste van De Interieur Tipgever regio Drenthe

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com