You are here: Home » Accessoires » Test; Withings draadloze bloeddrukmeter

Test; Withings draadloze bloeddrukmeter

geschreven door Constance

Op gezondheidsgebied komen er meer en meer apparaten en een daarvan is de Withings bloeddrukmeter. Je kunt met behulp van de speciale app je bloeddruk meten; op elk moment van de dag en waar je ook maar bent.

Withings_Bloeddrukmeter

Als je design belangrijk vindt, evenals een bloeddrukmeter, dan is de uitvoering van Withings bloeddrukmeter een aanrader; een mooi witte buitenkant en een groene binnenkant. Hij is, opgerold, gemakkelijk mee te nemen, alleen miste ik wel een reishoes.

withings opgerold

Je begint met het downloaden van de speciale Withings app (Apple & Android) en daarna maak je, dmv bluetooth, contact met je device en kan je de bloeddrukmeter gaan pairen. Er staat een korte uitleg, dmv. een tekening, hoe je de bloeddrukmeter om je arm moet en dan kan ie gaan meten. Zowel Testman als ikzelf vonden wel dat de band heel strak om je arm wordt gepompt, veel strakker dan bijv. in het ziekenhuis of bij de huisarts.

Screenshot_2014-07-26-14-03-34

Op de app zie je het resultaat, en wordt er ook gemeld of je een positief resultaat hebt, maw. of je bloeddruk te hoog, te laag of juist goed is. Ook wordt de boven- en onderdruk uitgelegd en je kan zelfs, als je dit met je (huis)arts hebt afgesproken, je resultaten doorsturen. Tevens kan je op deze app ook een koppeling maken met de andere Withings producten, zoals de Pulse bewegingsmeter en de speciale Withings weegschalen.

Screenshot_2014-07-26-14-04-02-1

En Testman en ik vonden het erg leuk om precies bij te houden wat het verschil in bloeddruk is, zoals vroeg in ochtend, of na een uurtje op de spinningles of na een laat kor nachtje. En inderdaad zie je je lichaam op elke omstandigheid reageren, maar overall was onze bloeddruk op het juiste niveau; maw. we zijn gezond.

Conclusie: In eerste instantie had ik mijn bedenkingen hoe nauwkeurig zo’n thuismeter zou werken maar na de eerste paar metingen waren mijn bedenkingen er niet meer, en dit gold ook voor Testman. Ik vind de Withings bloeddrukmeter absoluut een aanrader voor iedereen die een te hoge of een te lage bloeddruk en geen zin heeft om elke keer naar de huisarts te gaan (of moeten) voor een meting.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com