You are here: Home » Tuin & terras » Dé tuininspiratie tips voor deze zomer

Dé tuininspiratie tips voor deze zomer

geschreven door Constance
tuinmeubelen mister design

Het begint al wat rustiger te worden op de wegen en in het noorden is de zomervakantie voor de scholieren inmiddels al aangebroken. Dat betekent dat de zomer nu toch wel erg dichtbij komt. Heb je je tuin al zomerproof gemaakt? Nee? Wellicht dat onderstaande inspiratietips je hier nog bij kunnen helpen. Geen tijd om hier voor op pad te gaan? Shop dan eenvoudig je tuinspullen online bij bijvoorbeeld Mister Design.

Relaxen

De zomer is er om te kunnen genieten van het lekkere weer. Eén of meerdere plekken om te kunnen relaxen zijn in je tuin dus erg belangrijk. Loungesets, loungekussens, ligbedden en hangmatten zorgen voor deze relaxmodus. Ideaal om met een goed boek, een lekkere borrel of al duttend in je tuin het ultieme vakantiegevoel in eigen land te creëren.

tuinmeubelen mister design

Gezelligheid

De zomer gaat meestal gepaard met een heleboel gezelligheid. Een dagje zonnen op het strand of lekker lunchen of borrelen op het terras. Maar waarom zou je je eigen tuin verlaten, wanneer je deze helemaal naar je eigen zin en zomerproof ingericht hebt? Hierbij speelt gezelligheid en sfeer natuurlijk een grote rol. Maar hoe maak je je tuin nou gezellig? Heb je een grote tuin, dan is het een aanrader om kleine intiemere plekjes door je tuin heen te creëren. Maak gebruik van gezellige bistro-setjes of wie weet brengt een prieeltje wel de sfeer waar jij naar op zoek bent.

Daarnaast spelen accessoires natuurlijk ook een grote rol. Sfeervolle verlichting, mooie kussens, prachtige beplanting en schilderen/foto’s speciaal voor buiten.

vuurkorf mister design

Verkoeling

Natuurlijk is het fijn om lekker van de zon te kunnen genieten, maar verkoeling speelt daarbij ook een belangrijke rol. Zeker wanneer je kinderen hebt mogen verkoelende en/of schaduwrijke plekken in de tuin niet ontbreken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een verkoelend zwembadje, een parasol of een schaduwdoek.

Kleur

Deze zomer staat het in de tuin bol van kleur. Deze kleur zien we voornamelijk terug in de bloemen en planten, maar ook in de stoffen van je tuinmeubelen en kussens. Het voordeel van kleur is dat je tuin direct een vrolijke uitstraling krijgt, wat zorgt voor een gezellig effect. Het wordt dus de hoogste tijd om je tuin op te fleuren met kleur. Verschillende soorten bloemen en planten met bijpassend gekleurde plantenbakken mogen dit jaar niet ontbreken.

Verleng je zomer

Jammer genoeg hebben we in ons kikkerlandje meestal te maken met nogal onstuimige zomers. Ik raad dan ook aan om hier bij de zomerinrichting van je tuin rekening mee te houden. Zorg ervoor dat een gezellige barbecue of borrel met vrienden of familie niet letterlijk in het water valt door te kiezen voor een sfeervolle overkapping.

De zomer is een jaargetijde waar de meeste mensen maar moeilijk afscheid van kunnen nemen. Doe dit dan ook niet en kies voor een vorm van terrasverwarming. Ook ideaal wanneer je tot ’s avonds laat nog heerlijk buiten wilt kunnen zitten. 

Gerelateerde artikelen

2 reacties

Hanneke 23 juli 2014 - 10:57

Leuke tips! Ik heb pas een hangmat opgehangen op mijn balkon. Heerlijk plekje om te relaxen! Wat kaarsjes en kussentjes erbij en ik ben klaar voor de zomer.

Groetjes, Hanneke
http://www.swissdeck.nl

Reageer

Laat een reactie acter

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?