You are here: Home » Accessoires » Maak je eigen speurtocht met de Troovie-app

Maak je eigen speurtocht met de Troovie-app

geschreven door Constance

Troovie is de app (Android en Apple) waarbij elke plek omgetoverd wordt in een avontuurlijke speurtocht.

troovie-zelf-een-speurtocht-maken

Of het nu door je eigen buurt is, het park of het bos, en op een saaie zondag of voor een feestje; met (gratis) Troovie app is het een fluitje van een cent en met 1 druk op de knop krijg je een uitdagende route vól avontuur. Buitenspelen was nog nooit zo spannend.

Kinderen die de Troovie speurtocht gaan lopen, gaan met de smartphone of tablet naar buiten. Daar komen ze terecht in een avontuurlijke wereld vol knotsgekke schepsels en uitdagende opdrachten. Zo kan je samen met Professor Pruttel op zoek gaan naar monsters die al het speelgoed in de buurt willen pikken. Ook kunnen ze een schat gaan zoeken met een echte piraat: Jack McTroovie. Je kiest zelf welk avontuur je wilt beleven.

Hoe werkt het precies? Eerst stippel je zelf een leuke route uit. Die kan overal starten: op het strand, in het bos, of gewoon bij je voor de deur. Vervolgens kies je leuke bestaande opdrachten of voeg je eigen opdrachten toe en selecteer je een passende prijs.  Troovie tovert dat vervolgens om in een speurtocht die bol staat van het avontuur.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=DKw-3fGW7KU[/youtube]

De kinderen hoeven geen kaart te lezen maar volgen een pijl die de richting aanwijst,  bijvoorbeeld in de vorm van de monsterwijzer of het magisch kompas. Als er meerdere kinderen meedoen, geeft de app regelmatig aan dat de telefoon doorgegeven moet worden. Zo krijgen alle kinderen een keer de leiding.

Troovie is geschikt voor kinderen van 4 tot 12 jaar en je kunt kiezen uit de gratis app (duur 30 minuten) maar je kunt ook (tegen betaling) de speurtocht uitbreiden.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com