You are here: Home » Architectuur » Futuristisch Fletcher Designhotel, een unieke bestemming!

Futuristisch Fletcher Designhotel, een unieke bestemming!

geschreven door Constance

 

Fletcher hotel

Van de vele hotels in Nederland is het Futuristisch Designhotel in Amsterdam wel eentje waar een voorbeeld aan genomen mag worden.

Dit 60 meter hoge hotel is ontworpen door de wereldwijd bekende architect Benthem Crouwel. Het gebouw heeft een uitstraling van een object. Door de grote ronde cirkels op de glazen gevel is van buitenaf niet te zien hoeveel verdiepingen de toren telt.
De hoge, ronde raampartijen variëren van vier tot acht meter, deze versterken het ontwerp van het hotel zowel binnen als buiten.

Om het object mystiek te maken, kreeg de toren een spectaculaire glazen schil van 4050m2, die als het ware om de toren hangt.  Door het vele licht en doordachte kleurgebruik waan je je in een loft, met spectaculair uitzicht over Amsterdam.

De jonge designer Robert Kolenik tekende het sfeervolle interieur dat een contrast vormt met het exterieur. Kolenik staat bekend om het gebruik van natuurlijke, unieke en eerlijke materialen die tegelijkertijd ook luxe en minimalisme uitstralen. De inrichting is geïnspireerd op zijn zelfbedachte concept: ‘Eco Chic’.

De ronde vorm van het hotel is overal doorgetrokken in de inrichting. De douchecabine is als een glazen koker vormgegeven en zo zijn er de  grote ronde raampartijen in de kamers met een doorsnede van 2,5 meter.

Voor het ontwerp van de ‘boom’ die in alle hotelkamers staan en waaraan een flatscreen hangt, ging Robert Kolenik op pad met een boswachter door het Amsterdamse Bos. Toen dé perfecte tak gevonden was is deze gebruikt als basis voor de replica’s die in de kamer staan.

Boom2

Voor de lounge ontwierp Kolenik één van de grootste kroonluchters ter wereld ‘The Dream’.
De kroonluchter is vier meter hoog en maar liefst negen meter breed en hangt boven de bar in het restaurant, in de ronding van het gebouw.

kroonluchter

Ook een absolute eyecatcher is de unieke Whaletone vleugel. Eén van de grootste piano’s van de wereld en een plaatje op zich.

Alles is tot in perfectie uitgewerkt! We mogen ons gelukkig prijzen met dit prachtige inspirende hotel in Nederland.  Zeker zijn er meer inspirerende hotels in Nederland te vinden. Helaas zijn ook vele toch echt niet meer van deze tijd en aan een opfrisbeurt toe. Ook toe aan een nieuw interieur voor uw hotel, schakel de InterieurTipgever in en u kunt uw klanten weer in een sfeervol hotel ontvangen!

Annemarie Taekema, Styliste van de Interieurtipgever, Regio Groningen

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com