You are here: Home » Badkamer » Tegelvoer trends, houtstructuur

Tegelvoer trends, houtstructuur

geschreven door Constance

keramische tegel

De laatste jaren is er een duidelijke trend in de tegelwereld te zien in natuurlijke vloeren. Vloeren met een natuurlijke uitstraling zoals bijvoorbeeld hout. Er worden tegelvloeren aangeboden die een houtstructuur hebben die niet van echt te onderscheiden is.

Het voordeel van een tegelvloer is dat deze geschikt is voor vloerverwarming en nooit opgeschuurd, geboend of gelakt hoeft te worden. Ook is deze buiten toepasbaar.

Het verlijmen van de houttegel is gelijk aan een normale vloertegel. Je hebt minimaal snijverlies omdat de vloer, net als laminaat, in wildverband gelegd wordt. Van deze tegels kunnen ook plinten en traptreden verzaagd worden.Dit maakt de vloer compleet.

Tevens verkrijgbaar met een antislip oppervlak. Handig voor bijvoorbeeld in de inloopdouche en voor buiten.Onder deze tegels kan ook vloerverwarming  worden aangebracht die op uw bestaande CV-installatie werkt. De vloerverwarming kan op de traditionele manier gelegd worden.

Indien de afwerkvloer al aanwezig is, kan het ingefreesd worden zodat er zonder stof en water op korte termijn een nette vloer gelegd kan worden met vloerverwarming.

Het laatste nieuws in de tegelwereld is dat er keramische houtstroken te krijgen zijn die zonder tegellijm op de ondergrond worden gelegd.De stroken worden met een kunststof koppelstuk vastgezet. Onder het tegelwerk kan een geluiddempende mat worden aangebracht.

Deze tegels zijn ook geschikt voor het verwerken in combinatie met vloerverwarming. Als u gaat verhuizen neemt u uw vloer gewoon mee en legt u hem opnieuw in uw nieuwe interieur.

Milou Visser, Interieurtipgever Flevoland, ’t Gooi e/o

Bron:Excellent Wonen en Leven, nummer 3

 

Gerelateerde artikelen

0 reactie

Gadget Test: Gebruik je eigen handschoen voor je smartphone - Ladygadgets 7 december 2012 - 06:09

[…] je eigen, lekkere warme, handschoenen kunt omtoveren tot zgn. Smartphone handschoenen. (Je kunt dit hier […]

Reageer
Gadget Test: Gebruik je eigen handschoen voor je smartphone - Ladygadgets 7 december 2012 - 06:09

[…] je eigen, lekkere warme, handschoenen kunt omtoveren tot zgn. Smartphone handschoenen. (Je kunt dit hier […]

Reageer

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com