You are here: Home » Interieur » Nieuwe keuken, werkblad tips

Nieuwe keuken, werkblad tips

geschreven door Constance

Glas_hoofdbeeld_lechner

Zodra je besluit, dat er een nieuwe keuken moet komen, weet je vaak wel welke stijl je wil: klassiek, stoer, landelijk, strak, design. Bij de keukenleverancier komt dan steevast ook de vraag: wat voor werkblad wilt u? Wilt u een dik of een dun blad? En welke kleur wilt u?

Er is erg veel te koop op dit gebied en sommige werkbladen passen bij meerdere keukenstijlen. Kunststof, hardsteen en graniet zijn bij de meeste mensen wel bekend. Maar er is nog meer mogelijk!

Ik zal wat verschillende minder bekende materialen op een rijtje zetten, zodat de keus voor het nieuwe werkblad makkelijker wordt.

Composiet:

Composiet wordt ook wel composietsteen genoemd. Het bestaat overwegend uit kwarts net als graniet. In tegenstelling tot een granieten blad, dat uit platen bestaat, bestaat composiet uit korrels kwarts en graniet, die met een bindhars en kleurpigmenten tot platen worden geperst.

Het grote voordeel is, dat composiet, door de toevoeging van hars, niet poreus is. En door de toevoeging van de kleurpigmenten is composiet in een groot aantal kleuren te leveren.Dit materiaal kan ook gebruikt worden voor achterwanden, tafelbladen en vensterbanken. Voor de afwerking heeft u dezelfde keus als bij natuurstenen bladen: gepolijst (= hoogglans), gezoet (zijdeglans/mat) en antiek.

Keramiek:

Keramiek is een relatief nieuw materiaal voor werkbladen. Vanwege de gebruiksvriendelijkheid en stijlvolle uitstraling is het echter zeer geschikt. Het grote voordeel is, dat keramiek hitte-, vlek-, en krasbestendig is. Wat dit materiaal heel aantrekkelijk maakt voor de consument is het feit, dat het materiaal een superstrakke uitstraling heeft, bijzonder onderhoudsvriendelijk is én dat er hele dunne werkbladen van gemaakt kunnen worden. Zeker dat laatste geeft een keuken een heel eigen en stijlvolle sfeer. Volgens TNO is keramiek bovendien één van de meest gebruiksvriendelijke werkbladen.

Glas:

Glas is één van de minst traditionele materialen voor werkbladen. Maar in een strakke moderne designkeuken mag het eigenlijk niet ontbreken. Door de speciale manier van fabriceren is het materiaal watervast en hittebestendig. Het mooie van de glazen werkbladen is, dat ze er niet alleen in uni-kleuren zijn, maar ook met hout-, steen- of fantasie prints.De glazen bladen zijn niet alleen te gebruiken als werkblad, maar ook als achterwand en/of tafelbladen.Vindt u het materiaal te glanzend? Geen probleem, want de bladen kunnen ook mat afgewerkt worden.

Top Core

TopCore/Fenix:

Ben je op zoek naar een uniek werkblad? Kijk dan eens naar de TopCore werkbladen. Deze werkbladen zijn nieuw in keukenland. Het materiaal bestaat uit meerdere lagen kraftpapier, die gedrenkt zijn in fenolhars. Deze lagen worden onder hoge druk en temperatuur samengeperst. Hierdoor ontstaat een gesloten oppervlak, dat stootvast, watervast, hygiënisch en makkelijk te reinigen is. De echte kracht van Top Core zit vooral in de bovenlaag: bijzondere dessins, die er niet alleen uitzien als hout, textiel of steen, maar ook zo aanvoelen.

Fenix is de naam van de revolutionaire serie maatwerkbladen van TopCore. Het materiaal heeft een extreem mat uiterlijk. Ondanks de massieve uitstraling voelen de werkbladen toch zijdezacht (soft touch) aan.  Wil je meer weten over deze bijzondere werkbladen en specifieke eigenschappen?

Hier vindt u ook een “werkblad selector”.  U kunt hier uw wensen en eisen, die u aan uw werkblad stelt, invullen en krijgt op die manier online advies over het voor u geschikte werkblad.

Ingrid Gommers styliste van de InterieurTipgever voor Zeeland en West-Brabant.

Gerelateerde artikelen

1 reactie

Marcel Duits 21 oktober 2013 - 11:04

Leuke blog met nuttige informatie. Deze info, inclusief filmpjes is ook terug te vinden op http://www.aanrechtblad-kopen.nl. Daar is ook nog eens een laagste prijsgarantie EN worden de natuurstenen rechtstreeks uit de fabriek gehaald. Glas hebben ze helaas niet, maar wel keramiek, graniet, terrazzo en composiet!

Reageer

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com