You are here: Home » Columns » Interieuradvies helpt bij het nemen van een beslissing

Interieuradvies helpt bij het nemen van een beslissing

geschreven door Constance

vraagteken3

Onlangs kwam ik bij een klant die de wens had om de keuken te veranderen. Misschien te betrekken bij de woonkamer maar eigenlijk liever niet. Vond ze teveel gedoe, al dat breekwerk…..Verder vroeg ze mij welke stijl ik had en ik gaf haar het antwoord dat ik vond dat het niet ter zake deed. Het is mijn taak ervoor te zorgen dat zij een passend advies krijgt. Ze reageerde een beetje afhoudend want ze was bang dat ik “heel modern zou zijn”.  Ik ging er met een beetje een dubbel gevoel naar toe. Enerzijds omdat ik het echt altijd leuk vind om een klant te helpen anderzijds had ik het gevoel dat wat ik ook aan zou dragen ze toch ging afkeuren.

Eenmaal aangekomen vatte ik direct de koe bij de horens en vroeg haar waarom ze niet de doorbraak naar de woonkamer wilde. Ze gaf een aantal ontwijkende antwoorden maar het kwam er op neer dat ze niet wilde veranderen.  Dit komt eigenlijk best vaak voor. Mensen durven een kleine verbouwing vaak niet goed aan omdat ze zich niet kunnen voorstellen hoe het eindresultaat wordt. Aan mij de taak om mevrouw overstag te krijgen. Het was namelijk wel echt nodig. Er was 26 jaar! niets veranderd behalve de aankoop van een paar tweedehands (geen leuke vintage) banken. O ja, u leest het, inmiddels zijn we van de keuken in de woonkamer belandt.

Ik had haar namelijk al aangegeven dat ze de keuken moest openbreken richting woonkamer en zo een grote eettafel kwijt kon in plaats van de twee tafels die er nu stonden. Verder was ik heel duidelijk en direct in mijn manier van werken en gaf ik aan hoe ik de keuken zou indelen.

Nou, het hek was van de dam. Ze werd helemaal enthousiast en van het een kwam het ander. Het resulteerde in een opdracht waarbij ik de gehele benedenverdieping mocht renoveren. Dit dus incl. de vloeren, verlichtingsplan et cetera.  Zelfs de aanschaf van gordijnen en meubels liet ze aan mij over.

Ik ben er toch nog even bij haar op teruggekomen waarom zij in eerste instantie zo terughoudend deed. Ze gaf aan dat ze twee interieurarchitecten had gesproken die een plan hadden gemaakt en ook een tweetal keukenleveranciers die een tekening hadden gemaakt. Er zal geen synergie tussen de ruimtes. De keukenleverancier deed zijn ding en de interieurarchitecten, beiden verbonden aan een meubelmerk, deden ook hun ding.  Mevrouw  was al anderhalf jaar bezig en kwam maar niet verder waardoor ze er eigenlijk geen zin meer in had. Dat is zo jammer.

Het werd mij maar weer eens duidelijk dat een onafhankelijk werkende interieurontwerper of stylist echt een toegevoegde waarde kan zijn.

Ik een leuke opdracht, klant een mooie nieuwe hal, woonkeuken en woonkamer. Ik zeg op naar de volgende verdieping.

Mark Boersbroek, de InterieurTipgever stylist regio Gelderland

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com