You are here: Home » Verbouwing » Hoe overleef ik een verbouwing?

Hoe overleef ik een verbouwing?

geschreven door Constance
bouwdroger huren

Tijdens een verbouwing kunnen de emoties hoog oplopen en kan je geduld en zelfs het geld opraken. Maar niet wanneer je een goed plan hebt. Met een goed plan heb je van tevoren alle belangrijke zaken op een rijtje gezet, waardoor je beter overzicht hebt en kunt behouden in allerlei situaties. Maar met alleen een plan ben je er natuurlijk nog niet. Hieronder lees je een aantal tips hoe je een verbouwing kunt overleven.

Maak een planning en houd jezelf hieraan
Voordat je begint met de eigenlijke verbouwing is het heel belangrijk om een gedegen plan op te stellen, want geen enkele verbouwing kan zonder een goede organisatie. En een goede organisatie valt of staat met een goede planning. Bij zo’n planning is het ook erg belangrijk om de afspraken die je gemaakt hebt met bijvoorbeeld de architect, de aannemer, de leveranciers en de werklui schriftelijk vast te leggen. Dit om te voorkomen dat er naderhand geen meningsverschil ontstaat. En met een schriftelijke bevestiging heb je altijd een poot om op te staan!

En het allerbelangrijkste van een goede planning is natuurlijk dat je jezelf hier ook echt aan houdt. Anders is de geïnvesteerde tijd voor niets geweest en dat is ook zonde.

Werk met het juiste gereedschap
Het is belangrijk om altijd gereedschap van een uitstekende kwaliteit te huren of te kopen. Ik kan mezelf voorstellen dat je een hamer of een boormachine zelf aanschaft, omdat deze wel vaker van pas komt, maar wanneer er ruimtes ontvochtigd dienen te worden is het veel slimmer om een bouwdroger bij De Droogspecialist te huren. Wanneer je kiest voor een botte zaag of een goedkopere beitel zul je dit altijd in het eindresultaat terugzien. En werken met goed gereedschap bespaart je daarnaast ook veel tijd en vooral ergernis.

bouwdroger huren

Geef dingen uit handen
Het is erg fijn als je zelf veel kunt, maar het is ook echt geen schande om bepaalde zaken uit handen te geven. Vaklui zijn nu eenmaal gespecialiseerd op hun vakgebied, dus waarom zou je ervoor kiezen om zelf te klungelen? Wie weet is er iemand in je familie-, vrienden- en/of kennissenkring die over de kwaliteiten beschikt die jij nu net nodig hebt.

Blijf positief
Natuurlijk zijn er altijd tegenslagen tijdens een verbouwing. Iets komt niet op tijd af, een vakman wordt ziek, de verkeerde materialen worden geleverd, het is één grote rommel of de kosten lopen toch iets hoger op dan verwacht. Maar probeer toch positief te blijven. Zulke dingen gebeuren nu eenmaal. Wanneer je aan een verbouwing begint, weet je nu eenmaal dat het een rommeltje wordt. Maar denk dan vooral aan het eindresultaat waarnaar je toe aan het werken bent, aan hoe mooi het straks gaat worden. Nog even doorwerken en dan kun je gaan genieten van je nieuwe woning.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com