You are here: Home » Tuin & terras » Hout in je tuin

Hout in je tuin

geschreven door Constance
hardhouten vlonderplanken

Hout, in wat voor vorm dan ook, komt over het algemeen in elke gemiddelde Nederlandse tuin terug. Hierbij kun je onder andere denken aan een houten schutting of een tuinhuisje. Maar naast deze standaard houten toepassingen zijn de mogelijkheden vele malen groter. Hout kan namelijk ook prima gebruikt worden in de aankleding van je tuin. Hoe? Dat lees je hieronder.

Houten tuinmeubelen
Iedereen wil op een mooie zonnige dag toch lekker van het weer kunnen genieten? Daarom mogen mooie, comfortabele tuinmeubelen echt in geen enkele tuin ontbreken. Houten tuinmeubelen en dan vooral steigerhouten tuinmeubelen waren en zijn nog steeds erg populair. Dit komt door de vele voordelen die hout te bieden heeft zoals het duurzame karakter, de stoere en robuuste uitstraling en de lange tijd plezier die je eraan beleeft.

Houten vlonder
Een tuin die voornamelijk betegeld is, kun je op veel verschillende manieren ‘breken’. Je kunt kiezen voor een stuk gras, een aantal mooie bloemen en planten of wanneer je geen groene vingers hebt, een houten vlonder. Het grote voordeel van een houten vlonder is dat je tuin de natuurlijke uitstraling niet verliest, zonder dat je hier veel aan moet doen. Je kunt een vlonder maken van hardhouten vlonderplanken of van composiet. Met een vlonder creëer je een prachtig zitgedeelte in je tuin.
hardhouten vlonderplanken
Houtsnippers
Voor een onderhoudsvriendelijke tuin wordt er qua aankleding vaak gekozen voor grind. Maar heb je in de plaats daarvan wel eens aan houtsnippers gedacht? Met houtsnippers behoud je tuin een natuurlijke uitstraling, omdat het een natuurlijk product is. Daarnaast is het ook nog eens milieuvriendelijk en duurzaam. Met houtsnippers kun je onder andere je borders decoratief afdekken of een looppad aanleggen.

Bomen en planten
Als aankleding kunnen hier en daar wat bomen, planten en bloemen natuurlijk niet ontbreken. Deze geven je tuin namelijk een sfeervolle uitstraling en moeten om de zoveel tijd vervangen worden, waardoor je kunt blijven variëren. Een ook voor diegenen die geen groene vingers hebben, zijn er genoeg bomen, planten en bloemen beschikbaar. Vraag dit gewoon even na bij de specialist.

Wij hebben al jaren een houten vlonder en prachtige houten tuinmeubelen in onze tuin, waar we nog steeds erg blij mee zijn. Hout in je tuin is een echte aanrader dus.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com