You are here: Home » DIY (Do It Yourself) » Eindelijk lente! We gaan opruimen!

Eindelijk lente! We gaan opruimen!

geschreven door Constance

Eindelijke lente, de zon komt je huis al binnen, maar het is nog te koud om buiten te zitten. Tijd om aan de slag te gaan en je huis lente klaar te maken.

In de donkere maanden verzamel je onbewust allerlei gezellige accessoires om je heen. kussens, plaids, stapels tijdschriften etc. Zo gauw de dagen langer worden verlang je er naar je huis lichter en ruimer te maken.

Ook kinderen verzamelen. Kleine kinderen bezitten bijvoorbeeld zoveel knuffels dat je op een gegeven moment niet meer weet hoe je weer rust en frisheid in hun slaapkamer moet brengen. In de winter geven de knuffels gezelligheid en warmte, maar in de lente mogen ze best opgeborgen worden. Zorg ervoor dat de knuffels het wel gezellig met elkaar hebben!

Tip: ga aan de slag met een knuffelopbergzak.

Benodigd materiaal
0.60 m gestreepte stof van 147 cm breed, bijvoorbeeld Birmani 7760105 van Casamance (Texdecor, 020-671 65 04) en/of 0.60 m naturelkleurige stof met fluwelen dessin van 138 cm breed, bijvoorbeeld Ombrione Ocean F1171/04 van Designers Guild (Wilhelmine van Aerssen, 020-640 50 60); per zak een quiltring met een doorsnede van 35 cm (Irma’s Sampler, 023-534 00 79); voor elke zak een lap turkooise stof van 45×115 cm; 1.40 m turkoois fluwelen band van 1½ cm breed (Jan de grote Kleinvakman, 020-673 82 47); bijpassend naaimachinegaren.

Knippen per opbergzak
Knip uit de gestreepte of gedessineerde stof een lap van 59×112 cm. Knip uit de turkooise stof een reep van 12×112 cm en een vierkant van 29½x29½ cm.

Zo maak je de opbergzak
Leg voor het stikken van de naden de delen met de goede kanten op elkaar en stik met 1 cm naad. Stik de turkooise reep aan de onderkant (= een lange kant) van de grote lap. Strijk de naad open. Stik op de goede kant over de naad een stuk fluweelband.

Stik nu de lap dubbel, zodat hij 55 cm breed wordt. Stik het vierkant als bodem erin; plaats de naad in het midden van een kant. Stik aan de bovenkant over een lengte van 15 cm de naad met een inslag (knip één naad korter af en vouw de andere erom heen) tegen de binnenkant vast, zodat de rafels weggewerkt zijn. Stik in de bovenkant een zoom (vouw naar de goede kant (= buitenkant opbergzak) om) van 1½ cm breed met 1 cm inslag.

Afwerking
Vouw het overige fluweelband dubbel en stik het lusje tegen de binnenkant van de zak op de naad vast; plaats hem 7 cm vanaf de bovenkant. Plaats de zak in de quiltring en sla ± 10 cm naar buiten om. Hang de opbergzak met de lus aan een haak aan de muur.

Bron: “Uit de ideeëngids van Ariadne at Home”

Milou Visser, styliste van de InterieurTipgever Flevoland e/o

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com