You are here: Home » Van alles wat » Wie of bepaalt de stijl van je interieur?

Wie of bepaalt de stijl van je interieur?

geschreven door Constance

We laten vooral de interieurtrends en anderen voor ons bepalen wat de stijl van je interieur moet worden/zijn, terwijl we een plek om te wonen of werken wel erg belangrijk vinden en er dus toch graag onszelf in herkennen. Het dient als een thuisbasis, een plek waar je jezelf letterlijk en figuurlijk ‘thuis’ wilt voelen.

Natuurlijk heeft een partner ook een mening, smaak en zijn eigen innerlijke voorkeur. Soms bepaalt ook de aanwezigheid van kinderen mee met de inrichting. Daarbij komt natuurlijk ook dat de woning/ruimte bepalend is en moeten we ook nagaan hoe het zit met de lichtval: hoe groot zijn de ramen en op welke plek zitten de deuren en ramen?

Maak daarvoor gebruik van een interieurontwerper/stylist. Die kan de oplossingen bedenken voor de verschillende voorkeuren van stijlen. Die kan door zijn/haar kennis u ook vertellen wat de beste indeling is voor een ruimte en weet hoe de kleuren er bij een bepaalde lichtinval zullen uitzien. Zorg er voor dat hij/zij dat doet op basis van wat jij/jullie mooi vindt/vinden!

Wellicht is het voor een interieurontwerper/stylist leuk om te bekijken of de twee theorieën waar Arnold Fontijn (interieurontwerper) mee werkt, nl. innerlijke voorkeur voor Kleur en innerlijke voorkeur voor Stijl of Lichaamsbouw, herkent worden bij de opdrachtgever/klant.

Velen vragen zich nu waarschijnlijk af: “Wat heeft mijn lichaamsbouw te maken met de stijl van inrichten van mijn woning?”

Rechte of ronde lichaamsbouw? Het bepaalt je inrichting!

Bij een extreem rechte lichaamsbouw past een minimalistische inrichting met materialen als glas, hout en metaal. De bank is van strakke stof zonder reliëf of van leer. Bovendien zijn de kussens stevig. Het rechte(re) type houdt niet van te veel kussentjes. Recht is ook gevoelig voor symmetrie en alles staat of ligt uitgelijnd recht.

Het ronde type gaat daarbij meer voor sierlijke ronde vormen en soepel vallende stoffen. Het mag allemaal wat romantischer, een reliëf of werkje hebben. Het staat ook vaak wat voller met kleine leuke accessoires hier en daar.

Ga maar eens bij u zelf na of dit klopt!

Marcella Vermeer

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com