You are here: Home » Interieur » Trendkleur 2013

Trendkleur 2013

geschreven door Constance

Er zijn een aantal bedrijven dat het gebruik van kleuren voorspelt. Ten eerste de “Color Marketing Group”. Het is een groep van een paar honderd leden die worden uitgenodigd om bij te dragen aan de analyse van kleurgebruik nu en in de toekomst.

Zij brengen publicaties uit voor consument privégebruik en commercieel gebruik. Dit geeft al aan dat mensen die in hun eigen huis iets willen veranderen, andere keuzes maken dan professionele binnenhuisarchitecten. De kleurenpaletten van CMG specificeren geen exacte kleuren, maar geven eerder aan hoe bepaalde tinten gebruikt zullen worden.

Pantone” neemt kleuraanwijzingen over van modeontwerpers en geeft deze door aan mensen die in andere vakgebieden werken. Over het algemeen is de mode het eerst met nieuwe kleuren, op de voet gevolgd door de cosmetica industrie, exclusieve commerciële interieurinrichters, productontwerpers en als laatste producenten van algemene gebruiksartikelen voor interieur.

Elk seizoen zijn de designers in de ban van een andere kleur. Volgens Pantone, wereldwijd autoriteit op het gebied van kleur, wordt de kleur van 2013 smaragdgroen. In 2012 was dat de oranjetint Tangerine Tango. “Omdat het de meest voorkomende kleur in de natuur is, ziet het menselijke oog meer groen dan eender welke andere tint,” verklaart Leatrice Eiseman van het Pantone Colour Institute de keuze. “Deze krachtige en universeel aantrekkelijke kleur kan ook makkelijk vertaald worden naar zowel mode als interieurs.” Smaragd staat volgens het bedrijf voor luxe, gezondheid, groei en vernieuwing.

Marcella Vermeer, styliste van de Interieur Tipgever voor de regio Drenthe.

* Tekst is een samenvatting van bron: “Kleurenleer voor een professioneel gebruik van kleur” van Tom Fraser, Adam Banks en Perscentrum wonen

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com