Homepage
Categorieën

Gerelateerde artikelen

  • TASCHEN strooit met boeken TASCHEN strooit met boeken
  • Weg met de viezigheid, begin 1 januari in een schoon huis Weg met de viezigheid, begin 1 januari in een schoon huis
  • Lipault Paris lanceert haar najaarscollectie Lipault Paris lanceert haar najaarscollectie
  • Sans Soucis Outdoor Protection Sans Soucis Outdoor Protection
  • De IKEA wintercollectie komt eraan De IKEA wintercollectie komt eraan
  • Personaliseer je muur met Dock Four Stylepads Personaliseer je muur met Dock Four Stylepads
wonen

Je slaapkamer winterproof

We moeten er toch echt aan geloven, de zomer is ten einde. Tijd dus om je voor te bereiden op een strenge winter en een heerlijke winterslaap.

Dekbedovertrek

Warme kleuren (colour blocking met koraal, mosterdgeel en aubergine) en aardetinten (zoals chocoladebruin, mosgroen en zandtinten) geven een knus gevoel, dus koop een dekbedovertrek in één van deze kleuren deze winter. Iedere winter kun je dit dekbedovertrek weer tevoorschijn halen. Of kies voor een warmer materiaal zoals flanel met een leuke print. Een flanellen dekbedovertrek voelt extra warm aan.
voeten onder een flanellen dekbedovertrekAccessoires

Plaids en kussens doen warm aan en zorgen voor een behaaglijk gevoel. Kies voor wol, vilt, imitatiebont of satijn. Wanneer je, zoals met een plaid, meerdere lagen op bed hebt, kun je nog altijd lagen weghalen wanneer je het te warm hebt of niet kunt slapen.

Licht

Met licht kun je een heleboel sfeer creëren. Dimlichten en kaarsjes zorgen voor een knusse, romantische sfeer in de slaapkamer. Daarnaast is uit onderzoek al vaak gebleken dat licht van invloed is op je humeur. Wanneer de dagen dus korter worden, krijgen meer mensen last van een winterdepressie. Je kunt het speciale Philips Wake-up Light gebruiken zodat je door het licht ontwaakt, en niet door je irritante wekkergeluid.

Temperatuur

Ook al is het buiten koud en guur, draai de thermostaat op je slaapkamer niet té hoog, maar zeker ook niet te laag. In de winter is een slaapkamertemperatuur tussen de 20 en 22 graden het meest geschikt. Plaats ook een luchtbevochtiger om droge lucht te voorkomen.

Tapijt

Hoogpolig tapijt of een schapenvel voelt lekker warm aan aan je voeten en ziet er ook nog eens gezellig uit.

Krijg je het maar niet warm? Kruip dan met een heerlijke kruik of kersenpitzak onder de wol. Nog een kopje warme chocomelk erbij en een filmpje aan, en jij komt de winter wel door!