You are here: Home » Columns » Trends op de woonbeurs in Parijs, Maison & Objet

Trends op de woonbeurs in Parijs, Maison & Objet

geschreven door Constance

Mijn eerste bezoek (met een aantal collegae) aan de beurs in Parijs en de eerste woorden die in mij opkomen zijn: Groot, overweldigend en Internationaal. Er waren 7 hallen. We zijn er niet aan toegekomen om die allemaal te bekijken, maar de belangrijkste hebben we wel gezien.

Lifestyle

Het Nederlandse merk Lifestyle94 was prominent aanwezig. De stand zag er opvallend mooi gestyled uit. Wit voerde de boventoon, gecombineerd met frisse kleuren zoals turkoois en groen. Schitterende vazen met bloemen. Kortom een lust voor het oog. Naast de basiscollectie heeft Lifestyle94 een seizoencollectie. Het thema voor dit seizoen is Bali. Lifestyle94 wil de komende jaren tot de top 5 van woonmerken gaan horen. Met deze inzet moet dat gaan lukken.

Styling

Veel gezien wat we allemaal al kennen van voorgaande jaren. De natuurlijke tinten voeren nog altijd de boventoon. Het was leuk om te zien hoe de stands aangekleed waren en daar was wel duidelijk verschil in te herkennen.

Bij sommige stands viel het me op dat er niet veel aandacht voor styling was. Alle accessoires waren dan bijv op lange tafels geplaatst en in kasten. Andere exposanten hadden veel meer hun best gedaan om er iets van te maken en dat viel dan extra op.

Kelims 

We hebben heel veel exposanten met Kelims gezien. In alle kleuren en maten, uit allerlei landen. Hier kon je niet aan voorbij.

Hollands

Verder was er een nieuw Nederlands merk aanwezig: LODSH. Dit merk presenteert de sfeer van India, de dynamische levensstijl van New York City, de authentieke vissersdorpjes van Indonesie en de romantiek van de  Provence.

Live in Beauty / Living Beauty staat voor keramiek van topkwaliteit. Dit Nederlandse merk vervaardigd met de hand schalen, vazen en potten uit natuurlijke producten. Bijzonder is dat je bijvoorbeeld een wastafel kom kan laten maken met bijpassende vazen/potten/schalen. Erg mooi.

Verder ook nog gesproken met Mariska Meijers Amsterdam. Woonaccessoires en kunst in vrolijke kleuren. We hebben nog veel meer gezien, teveel om te beschrijven. De eerstvolgende vakbeurs waar ik naar toe ga is in Nederland. Dan volgt er weer een verslag van mij.

Milou Visser stylist voor InterieurTipgever Flevoland

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com