You are here: Home » Verlichting & lampen » Werken bij daglicht is het gezondst.

Werken bij daglicht is het gezondst.

geschreven door Constance

Ik las een interessant artikel op nu.nl over een onderzoek van het Fraunhofer-Institut für Arbeitswirtschaft in Stuttgart waaruit is gebleken dat men zich het beste voelt te werken en functioneren bij daglicht. Probleem is wel dat niet iedereen bij het raam kan zitten. Daarom moet daar en oplossing voor worden gevonden. En die is gevonden!

Er wordt nu gewerkt aan een daglicht nabootsend plafond waarvan de verlichting dus het daglicht wat continue verandert kopieert. Er is nu een prototype ontwikkeld die bestaat uit het aantal van 34.560 LED Lampjes, die over 34 vierkante meter zijn verspreid. Deze geven een maximale licht intensiteit af van 3000 lux, wat ruim voldoende is om goed verlicht te kunnen werken. Zelfs werken tussen de 500 en 1000 lux  is genoeg om comfortabel je werk te kunnen doen. Die lichtintensiteit is te vergelijken met een bewolkte dag.

Het plafond komt er uit zien als een wolkenhemel die continue verandert. Het buiten naar binnenhalen dus. Volgens mij zou dit enorm helpen tegen het lichttekort waardoor sommige mensen zich neerslachtig en depressief voelen.

Op je werkplek met ‘helend’ licht werken zou dus een extra voordeel kunnen zijn die menhet personeel kan aanbieden! Geen gek idee!

Mart Renes

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com