You are here: Home » Columns » Een koude douche voor Rodi Media.

Een koude douche voor Rodi Media.

geschreven door Constance

Samen met mijn InterieurTipgever collega’s schrijven we al weer ruim zo’n 4 jaar voor Wonen.Blogo en met veel plezier! Wat is er nou leuker dan te schrijven over iets waar je je hart en ziel in kwijt kan én dat mensen het ook nog leuk vinden om te lezen. Soms blijken ze het zo leuk te vinden dat we reacties krijgen van zowel de lezer als het bedrijf t waar we over schrijven.

Maar wat me nu toch is overkomen! Word ik door iemand bij mij uit de buurt aangesproken dat ik zo’n leuk stukje in de krant heb geschreven…ik weet nergens van..zeg ik…ze laat mij even later het artikel lezen blijkt de blog van mijn hand (InterieurTips a gogo)  1 op 1 te zijn overgenomen. En blijkt het artikel in diverse uitgaven in Noord- Holland zijn geplaatst.

Nu is dat dus niet zo erg als ze er dan maar de bronvermelding bijzetten, maar die stond er dus niet bij! Foute boel dus! Zijn ze te lui bij die krant om zelf iets te schrijven? Hoort de hoofdredacteur zijn mensen niet te instrueren dat er zoiets bestaat als auteursrecht?

Ik heb contact opgenomen met de hoofdredacteur de heer Esser van Rodi Media en wordt vervolgens aan het lijntje gehouden en er komt geen reactie. Ik kan daar zo kwaad over worden!

Na enige tijd eindelijk een telefoongesprek met hem. Hij wil mij/ons niet tegemoet komen met een vergoeding en rectificatie! Ik heb me nu juridische laten voorlichten en dat verwoord in een brief.

Nu afwachten wat ze gaan doen met de brief, bij de krant…. En waarom nou deze column? Natuurlijk omdat ik boos ben. We steken veel tijd en energie in het schrijven van een blog! Zet er uit fatsoen dan een bronvermelding bij!

Het is voor mij wel een stimulans om nog veel  meer leuke blogs over wonen te schrijven… en die mag iedereen gebruiken om te publiceren, maar dan wel eerst mijn toestemming vragen!

En om met de woorden van TROS Radar te spreken: Een koude douche voor de heer Esser en Rodimedia!

Mart Renes

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com