You are here: Home » Columns » Sociale lijnen in een interieur.

Sociale lijnen in een interieur.

geschreven door Constance

Heel belangrijk in een huis zijn de sociale lijnen. Wat is dat nou, sociale lijnen?

Kort gezegd: Hoe makkelijk kun je met elkaar praten in de zithoek en aan de eetkamertafel? Dus kan je elkaar goed zien tijdens een gesprek in de zithoek of aan de eetkamer tafel.  De indeling en vorm van de meubels kan dit nog eens extra benadrukken.

Zithoek

De opstelling van 2 banken recht tegenover elkaar lijkt meer op een opstelling voor een sollicitatiegesprek en nodigt daarom  niet uit tot een gezellig of intiem gesprek.

Samen naast elkaar op de bank is ook  ideaal. Dan moet je allebei een beetje draaien om elkaar te kunnen aankijken tijdens het gesprek.

De beste sociale plaatsen in een zithoek zijn de hoekplaatsen. Een gesprek tussen 2 mensen is het makkelijkste in de hoeken waarbij men niet op het zelfde zitmeubel zit.

Om meerdere sociale lijnen in 1 zithoek te creëren, kan je bijvoorbeeld een 2,5 zits- bank neerzetten met op de beide hoeken een losse fauteuil.

Eetkamer opstelling

In de meeste kamers in Nederland staan rechthoekige eettafels met 6 stoelen. Het nadeel aan deze opstelling is dat er 3 personen aan 1 kant zitten. De 2 op de hoeken kunnen elkaar niet zien door de middelste persoon. Dat zorgt voor een slechte sociale lijn. Een ovale tafel lost dit probleem op. Zo kunnen alle personen aan tafel elkaar zien en dat geeft een betere sociale sfeer. Een ronde opstelling is ook een goede oplossing. Pas wel op dat de tafel niet te groot wordt, zodat de mensen elkaar wel kunnen zien maar te ver zitten voor een geanimeerd gesprek.

Let maar eens op nu je dit weet hoe de sociale lijnen in jouw huis zijn.

 

Karin Burger, InterieurTipgever Utrecht

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com