You are here: Home » Van alles wat » Sydney Opera

Sydney Opera

geschreven door testman

Heb je speciale herinneringen aan de stad Sydney : lees dan verder!

Het meest bekende icoon van Sydney is zonder twijfel  het Opera House (sinds 2007 op de werelderfgoedlijst van de Unesco). Ben je in Sydney geweest, dan heb je ook het Opera gezien.Foto: Koen van Nijnatten (www.ronddewereldin80fotos.nl)

Je  goede herinneringen aan  Sydney kan je nu bij je in huis brengen.  Het merk Lightyears heeft de gelijknamige Opera lamp op de markt gezet. Dit  is eigenlijk een ‘hangend’ Opera house. De gelijkenissen zijn geen toeval. De architect van het gebouw is namelijk de ontwerper van de lamp.

 Uniek aan de lamp is het lichteffect wat ontstaat door het gebruik van de verschillende schalen. Het licht wordt mooi verspreid. De lamp geeft indirect licht én verlicht zichzelf door de schalen.

Designverlichting kenmerkt zich zich door oog voor details.  Ook bij de Opera van Lightyears is hier sprake van. Neem bijvoorbeeld de bevestiging van de kabels. Super strak afgewerkt. De handtekening van Jorn Utzon aan de binnenzijde geeft de hanglamp een speciaal tintje.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com