You are here: Home » lifestyle nieuws » Turn on the lights: illusion lampen van Pulz

Turn on the lights: illusion lampen van Pulz

geschreven door testman
Pulz Illusion lampen

Bij het invallen van de avond geeft de serie verlichting Illusion pas zijn ware identiteit bloot.
Turn on the lights en kijk daar,…………….het dynamische beeld van de stad stroomt met het licht je woonkamer binnen.  Wanneer de zo op het oog éénvoudig ogende witte kap zich vult met licht wordt je verrast met metropolische beelden.

Pulz illusion on and off

Een team van jonge internationale designers zijn het brein achter deze “wereldse” verlichting, onder de naam Pulz lab ontwerpen zij voor het Deense designmerk Pulz. Deze ontwerpers voelen zich als een vis in het water in de mondiale stadse omgeving. Stedelijke landschappen die steeds veranderen geven hen inspiratie voor het ontwerpen van een unieke collectie met een herkenbare stijl.

Illusion tafellamp van Pulz

Illusion, een complete serie lampen waarbij de witte kap het verrassende element is en deze verlichting zo bijzonder maakt.
Eénvoud, stijl en rust straalt deze lamp uit als hij overdag uit is. Als bij het donker worden de lamp wordt aangeschakeld geeft de kap bijzondere sfeerbeelden weer. De fotofolie aan de binnenzijde van de kap laat stadse taferelen oplichten en neemt je mee downtown, een wereld die 24 uur per dag in beweging is.


Pulz lab heeft gekozen voor de vier onderstaande thema’s: 

Illusion People
Een mensen menigte op straat verschijnt bij het inschakelen van het licht van de Illusion People.
Zij bewegen zich druk door elkaar heen, ieder op weg naar hun eigen bestemming.
Illision people
Illusion Bicycle
Waan je op de fiets, met de wind in de haren op weg naar het werk, sportschool, winkel of gewoon; lekker naar huis.
Illusion Bicycle hanglamp van Pulse
Illusion Bar
Tijd voor ontspanning na een dag inspanning. Een goed gesprek, of gewoon onder het genot van een drankje met wat vrienden relaxen aan de bar. 
Illusion bar hanglamp van Pulz
Illusion Button
Symboliseert drukte, al die mensen met knopen op jassen, tassen of laarzen maar ook knopjes op mobieltjes, in metro en bus of op de verkeerspaal bij de oversteekplaats voor voetgangers.
Leuk detail bij de Button zijn de tastbare knopen die op de kap bevestigd zijn, die ook wanneer de lamp uit is zichtbaar blijven. 
Illusion button hanglamp van pulz
De serie verlichting Illusion van Pulz design bestaat uit:

Tafellampen
De kap en de zwart metalen voet zijn samen 46cm hoog en de taps toelopende kap heeft een diameter van 18,5cm. Een leuk detail is het oranje snoer, dit kleurt goed bij de zwarte voet en witte kap en natuurlijk bij alle taferelen op de kap wanneer de lamp brandt.

Hanglampen
Gependeld aan het plafond met wit snoer komt deze hanglamp met taps toelopende kap van 30x35cm op vele plaatsen prima tot zijn recht. Door zijn formaat is de Illusion hanglamp ook zeker geschikt om met meerdere bij elkaar sfeervol licht te geven boven bv een bar of eettafel.

Vloerlampen
Een totale hoogte van 165cm meet staander en kap samen, dit maakt deze vloerlamp multifunctioneel licht. In woonkamer, eetkamer, hal of slaapkamer zal de Illusion vloerlamp sfeervol licht verspreiden. Net als bij de tafellamp combineert het oranje snoer erg leuk bij de materialen en kleuren van de vloerlamp, of hij nu aan of uit is.

Illusion bar vloerlamp van Pulz

Met bovenstaande verlichting is de Illusion serie perfect licht om een ruimte sfeervol te verlichten en een thema mee te geven. De beelden op de Illusion lampen zijn levendig, modern en stralen actie, dyanamiek maar ook rust uit en kunnen aan vele onderwerpen worden gekoppeld.
Mogelijkheden genoeg dus, nieuwsgierig geworden naar deze moderne design verlichting?

Voet snoer dimmer Illusion vloerlamp

Gerelateerde artikelen

1 reactie

Tweets die vermelden Turn on the light… Illusion lamp van Pulz - Wonen - Wonen.Blogo.nl -- Topsy.com 27 januari 2011 - 12:56

[…] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door wonen, Lightmatters.eu. Lightmatters.eu heeft gezegd: Turn on the light… Illusion lamp van Pulz – Wonen – Wonen.Blogo.nl http://bit.ly/hCXRwr […]

Reageer

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com