You are here: Home » Green gadgets » Waterfles

Waterfles

geschreven door Constance

Afgelopen zondag heb ik, tijdens de Modefabriek, kennis gemaakt de nieuwste trend op het gebied van waterflesjes, nl. de Bobble.

De Bobble is over komen waaien vanuit de VS en is ontwikkeld door de Amerikaanse industriële ontwerper Karim Rashid en is een hip en origineel ‘groen’ product. De Bobble bestaat uit een los koolstoffilter en een plastic (herbruik- en recyclebaar) flesje. Het koolstoffilter is verkrijgbaar in 6 kleuren en zorgt ervoor dat gewoon kraanwater wordt omgevormd tot bronwater. En 1 filter zuivert 300 liter kraanwater (gelijk aan 300 flesjes!), dus kan je ong. 2 maanden water drinken en dan vervang je alleen het filter zonder dat je het hele flesje hoeft weg te gooien. (Want al die halve liter flesjes zorgen voor een hele grote afvalberg, en zo’n flesje hergebruiken is niet goed voor je gezondheid want het drinktuitje wordt dan een broedplaats van bacteriën.) En het Bobble flesje kan je gewoon schoonmaken dmv. water en een beetje afwasmiddel en ook het filter is met heet water prima schoon te houden.

Momenteel is Bobble nog alleen te koop bij oa. de Bijenkorf en online, maar er komen heel snel nieuwe verkooppunten bij. Dus als je een waterdrinker bent en je wilt ook nog het milieu sparen, doe dan net als ik, en schaf een Bobble aan. (Je kunt mij tijdens de AIFW tegenkomen met een roze Bobble.)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com