Homepage
Categorieën

Gerelateerde artikelen

  • Affordable Art Fair Amsterdam Affordable Art Fair Amsterdam
  • Affordable Art Fair Amsterdam 2015 Affordable Art Fair Amsterdam 2015
  • IKEA opent kunst Pop-up store IKEA opent kunst Pop-up store
  • IKEA opent kunst Pop-up store IKEA opent kunst Pop-up store
  • Donder en bliksem in je huiskamer Donder en bliksem in je huiskamer
  • Azulejos…Niet zomaar een tegel Azulejos…Niet zomaar een tegel
wonen

Interieurtips: Schilderijen ophangen

Wanneer je een muur verft kun je dan gelijk ook met een kritische blik kijken naar je schilderijen en platen aan de muur. Niet dat ik wat zou hebben op te merken wat je aan je muur hebt hangen. Maar…ik wil het wel graag hebben over de plaats en de hoogte van platen en schilderijen. Vaak genoeg kom ik tegen dat men schilderijen te hoog ophangt.

Bij een zithoek moet je ook zittend beoordelen wat de hoogte moet zijn. Je moet eigenlijk altijd in het  ‘hart’ wat de afbeelding kunnen kijken. Dus in de hal is dat dus hoger dan in een zithoek.

Boven een dressoir of sidetable kan een lang of liggend formaat weer mooier zijn. Een ‘staand’ schilderij kan weer spontaner en mooier staan wanneer het assymetrisch wordt opgehangen in plaats van precies in het midden.

Eigenlijk kun je een schilderij nooit in je eentje ophangen. De een houdt het schilderij vast en de ander kan kijken wat er  ‘gebeurt’ met de ruimte in de kamer wanneer je naar boven of naar beneden schuift. Meerdere schilderijen naast elkaar kan ook mooi zijn, let er dan wel op om ze aan de onderkant uit te lijnen wanneer er hoogteverschil is. En oneven is dan beter dan een even aantal.

En nu vast dromen van een lekker, zonnig voorjaar…

Marjon Schaeffer, InterieurTipgever Zwolle e.o.

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?