You are here: Home » Columns » Interieurtips: Pimp je kamer op voor het voorjaar!

Interieurtips: Pimp je kamer op voor het voorjaar!

geschreven door Constance

En plotseling was het gister ineens weer wat lichter na vijven. Heerlijk.. we gaan weer naar de ‘lichte’ kant van het jaar!

Buiten gaat het veranderen.. alhoewel we nog best een koude periode kunnen krijgen. Maar nog een klein poosje en dan begint de lente weer. Lekker om dan in je huis ook weer eens wat te veranderen en het jaar weer fris te beginnen.

Niet elk huis is zo gebouwd dat je de ruimte hebt om maar vrij te schuiven met eethoek en zithoek. Hoe kun je dan toch je interieur nét zo veranderen dat het er toch weer heel anders en fris uitziet?

Kijk eens kritisch naar je eigen muren? Behang, stuc of geverfd… hoe ziet het eruit? Is de kleur nog fris, bladdert er hier en daar wat af? Wat voor kleuren heb je gebruikt? Lekker alles wit of heb je al eens een kleurtje gebruikt?

Ik zou zeggen: durf gewoon! Je hoeft niet direct een zware, donkere kleur te gebruiken. Begin maar met een neutrale kleur die altijd overal wel goed bij past en kies tussen een bruin of een grijs.

Ik zag dat  Wijzonol het je makkelijk maakt. Die mengt jouw favoriete muurkleur in een klein blikje. Zo kun je even een realistische kleurindruk krijgen. Ben je dan tevreden over de kleur, kun je daarna de benodigde hoeveelheid laten mengen.

Op deze wijze kun je thuis even een indruk krijgen wat de kleur met je interieur doet. Elk moment van de dag kan het dan weer anders eruit zien, afhankelijk van de stand van de zon (als die dan schijnt… ) en gebruik van kunstlicht zoals lampen.

Daarnaast lijkt een wit plafond de kamer hoger lijken. Verticale strepen geven het idee dat het plafond hoger zit. Heb je een heel hoog plafond: schilder de muur tot ongeveer dertig centimeter onder te plafond. Hierdoor lijkt de ruimte lager.

Wanneer je twee muren in dezelfde kleur verft, lijkt de kamer dieper.

 Ik zou zeggen: koop gewoon een pot of meerdere potten en verf eens een muur! En…vraag gelijk het magazine van Wijzonol aan… boordevol kleurinspiratie.

In  de volgende blog nog meer interieurtips van:

Marjon Schaeffer, Interieurtipgever Zwolle e.o.

Gerelateerde artikelen

4 reacties

Sophie 18 april 2011 - 08:10

Bedankt voor de handige tips! Daar kan ik veel mee. Ik wist helemaal niet dat de ruimte kleiner lijkt als je verticale strepen op je muur hebt, dat is wel handig om te weten!

Reageer
Design interieur 28 oktober 2011 - 12:50

Leuke tips! Heb er toch wel wat van opgestoken. Ik heb zelf ook een website in verband met interieur en design tips.

Ik ben hier zeker nog wat nieuwe dingen tegengekomen!

Reageer

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com