Homepage
Categorieën

Gerelateerde artikelen

  • Mail & Win; PrevDent tandpasta Mail & Win; PrevDent tandpasta
  • Test; Witte tanden bij WIT Test; Witte tanden bij WIT
  • GUESS Watches voorjaarscollectie 2015 GUESS Watches voorjaarscollectie 2015
  • Tivoli Audio introduceert alles-in-een hifi systeem Tivoli Audio introduceert alles-in-een hifi systeem
  • Kleuradvies, welke kleur wordt het? Kleuradvies, welke kleur wordt het?
  • Test: De Grote Hamersma Superwijnen app Test: De Grote Hamersma Superwijnen app
wonen

Interieurtips: Pimp je kamer op voor het voorjaar!

En plotseling was het gister ineens weer wat lichter na vijven. Heerlijk.. we gaan weer naar de ‘lichte’ kant van het jaar!

Buiten gaat het veranderen.. alhoewel we nog best een koude periode kunnen krijgen. Maar nog een klein poosje en dan begint de lente weer. Lekker om dan in je huis ook weer eens wat te veranderen en het jaar weer fris te beginnen.

Niet elk huis is zo gebouwd dat je de ruimte hebt om maar vrij te schuiven met eethoek en zithoek. Hoe kun je dan toch je interieur nét zo veranderen dat het er toch weer heel anders en fris uitziet?

Kijk eens kritisch naar je eigen muren? Behang, stuc of geverfd… hoe ziet het eruit? Is de kleur nog fris, bladdert er hier en daar wat af? Wat voor kleuren heb je gebruikt? Lekker alles wit of heb je al eens een kleurtje gebruikt?

Ik zou zeggen: durf gewoon! Je hoeft niet direct een zware, donkere kleur te gebruiken. Begin maar met een neutrale kleur die altijd overal wel goed bij past en kies tussen een bruin of een grijs.

Ik zag dat  Wijzonol het je makkelijk maakt. Die mengt jouw favoriete muurkleur in een klein blikje. Zo kun je even een realistische kleurindruk krijgen. Ben je dan tevreden over de kleur, kun je daarna de benodigde hoeveelheid laten mengen.

Op deze wijze kun je thuis even een indruk krijgen wat de kleur met je interieur doet. Elk moment van de dag kan het dan weer anders eruit zien, afhankelijk van de stand van de zon (als die dan schijnt… ) en gebruik van kunstlicht zoals lampen.

Daarnaast lijkt een wit plafond de kamer hoger lijken. Verticale strepen geven het idee dat het plafond hoger zit. Heb je een heel hoog plafond: schilder de muur tot ongeveer dertig centimeter onder te plafond. Hierdoor lijkt de ruimte lager.

Wanneer je twee muren in dezelfde kleur verft, lijkt de kamer dieper.

 Ik zou zeggen: koop gewoon een pot of meerdere potten en verf eens een muur! En…vraag gelijk het magazine van Wijzonol aan… boordevol kleurinspiratie.

In  de volgende blog nog meer interieurtips van:

Marjon Schaeffer, Interieurtipgever Zwolle e.o.

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?