Homepage
Categorieën

Gerelateerde artikelen

  • Koffietest Aroma club koffiebonen Koffietest Aroma club koffiebonen
  • essence trend edition ‘dancing on the milky way’ essence trend edition ‘dancing on the milky way’
  • De nieuwste Dopper is de Dopper Insulated De nieuwste Dopper is de Dopper Insulated
  • Sacha Influencer Collection Sacha Influencer Collection
  • Sierraaddrager van het jaar Sierraaddrager van het jaar
  • Sonos en Faberyayo brengen ode aan de herfst als het Comfy Season Sonos en Faberyayo brengen ode aan de herfst als het Comfy Season
wonen

Kerst trends 2010

De eerste sneeuw is alweer gevallen in  Nederland… de winter komt eraan, winterbanden, sneeuwschuivers en sneeuwschoenen zijn al bijna weer uitverkocht. We maken ons op voor een witte winter en daarmee hopend op een witte Kerst, wat toch altijd net iets meer toevoegt aan de kersttijd.

De trends voor dit jaar lopen uiteen en er is dus voor ieder wat wils! Globaal kunnen we de trends in 5 categorieën indelen:

Romantisch

De romantische kerst van 2010 is warm en gezellig. Harmonie in kleurgebruik en dan vooral de rustige kleuren: groentinten, grijtinten, wittinten en goud- en zilvertinten. De natuurlijke tinten voeren echter wel de boventoon in de romantische kerst. Dit kleurenpalet kan worden opgelicht door een accent van wit goud.

Modern

De moderne kerst van 2010 is omgeven door pasteltinten gecombineerd met grijs en dan vooral in een modern jasje. Het moderne principe  houdt in: minder is meer. Eenvoud en weldaad mag je combineren naar eigen inzicht, maar matgrijs in combinatie met vervaagde structuren vormen de boventoon. Kernwoorden: neo-traditioneel, couture, gedistingeerd, theatraal, ceremonieel.

Kleur, kleur en nog eens kleur

Een kleur-explosie. Alle kleuren van de regenboog! Je begint met als basis met één kleur en voegt steeds meer toe tot het een vrolijk kleurenpalet is! Alle kleuren mogen zolang je het zelf nog maar mooi vindt.Kernwoorden: bonte kleuren, optimistisch, gezellig, opgewekt, veel kleuren.

Mystiek

De mystieke-kerst is uitbundig. Damast, barok-print, veren, fluweel en bont. De uitstraling is luxeus. Paars, goud, groen en roze vormen de boventoon in deze warme mystieke stijl. Kernwoorden: sensueel, raffinement, overvloed, oosters, wild, natuur en schatten.

Home-made Christmas

De trend waarin de eigen uitingen naar voren mogen komen. Niet alleen kerstballen maar ook bijzondere figuren die de boom mogen versieren.

 Kerst 2010 gaat niet voor een echte boom, maar voor een niet van echt te onderscheiden echte kunstboom met de kleuren die in de pauw voorkomen. Felgekleurde ballen of ballen met een voorstelling erin.

Eventueel kan ook voor een alternatief worden gekozen voor de kerstboom. Een grote vaas met kronkelende takken is daar een goed voorbeeld van. Aan deze takken kunnen ballen en decoraties worden  gehangen door middel van visdraad of luxe lint.

Veel versier plezier toegewenst voor de komende kerst!

Marjon Schaeffer, InterieurTipgever Zwolle en omgeving

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?