You are here: Home » Columns » Verlichting: advies en angst voor de camera

Verlichting: advies en angst voor de camera

geschreven door Constance

Een paar weken geleden ben ik gevraagd voor het programma Consumenten 24 van de VARA. In deze uitzending zal ik aandacht besteden aan “Verlichting”. Natuurlijk ben ik zeer vereerd met deze uitnodiging, en tegelijkertijd vind ik het ook best eng om voor de camera te gaan staan.

Woensdag 17 november is de opnamedag en je begrijpt dat daar heel wat voorbereiding aan vooraf gaat. Regelmatig voel ik mij onzeker worden, noem het gerust cameravrees. Al dagen loop ik te denken welke informatie ga ik geven en welke voorbeelden laat ik zien, en hoe kom ik over op TV. Bedenk me dat ik veel te veel wil voor 10 minuten uitzending. Ik wil voor mijzelf alles tot in de puntjes op papier uitgeschreven hebben om niets te vergeten. Maar ja, moet ik dan de tekst uit mijn hoofd gaan leren? Komt het dan nog wel spontaan over? Misschien raak ik dan mijn tekst kwijt en ga ik struikelen over mijn woorden. Twijfel, angst en zenuwen wisselen elkaar af. Toch vind ik een goede voorbereiding het halve werk, en dus zit ik nu met diverse vellen tekst voor mijn neus.

De locatie voor het vertalen van een “Verlichtingsplan” is gekozen. Bij een onlangs verhuisd gezin ga ik informatie geven en ideeën uitwerken om tot een goed verlichtingsplan te komen. De locatie voor het geven van informatie over verschillende soorten lampen, een verlichting winkel, is ook gekozen. Allemaal enthousiaste mensen die mee willen werken om dit project te doen slagen.

Nu moet ik nog goed uit de verf komen. Oh ja, en wat ga ik voor kleding aantrekken, want op TV kom je altijd dikker over dan in werkelijkheid, en nu heb ik er dus nog een probleem bij.
PPPffffff, wat kan een mens het zichzelf toch moeilijk maken ………..!!!!

Gerelateerde artikelen

4 reacties

Tweets die vermelden Verlichting: advies en angst voor de camera - Wonen - Wonen.Blogo.nl -- Topsy.com 15 november 2010 - 11:25

[…] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door advies, wonen. wonen heeft gezegd: Verlichting: advies en angst voor de camera Een paar weken geleden ben ik gevraagd voor het programma Consumenten 24 va.. http://dld.bz/64r8 […]

Reageer
Tweets die vermelden Verlichting: advies en angst voor de camera - Wonen - Wonen.Blogo.nl -- Topsy.com 15 november 2010 - 11:25

[…] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door advies, wonen. wonen heeft gezegd: Verlichting: advies en angst voor de camera Een paar weken geleden ben ik gevraagd voor het programma Consumenten 24 va.. http://dld.bz/64r8 […]

Reageer
Tweets die vermelden Verlichting: advies en angst voor de camera - Wonen - Wonen.Blogo.nl -- Topsy.com 15 november 2010 - 11:25

[…] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door advies, wonen. wonen heeft gezegd: Verlichting: advies en angst voor de camera Een paar weken geleden ben ik gevraagd voor het programma Consumenten 24 va.. http://dld.bz/64r8 […]

Reageer
J. van Loon 17 november 2010 - 15:57

Hopelijk lezen we op je blog nog hoe uiteindelijk de opnames waren! Succes

Reageer
J. van Loon 17 november 2010 - 15:57

Hopelijk lezen we op je blog nog hoe uiteindelijk de opnames waren! Succes

Reageer
J. van Loon 17 november 2010 - 15:57

Hopelijk lezen we op je blog nog hoe uiteindelijk de opnames waren! Succes

Reageer

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com