You are here: Home » Design meubels » Blij dat ik brei!

Blij dat ik brei!

geschreven door Constance

Ooit heb ik het gekund! Insteken, omslaan, doorhalen en af laten gaan……breien. En het is weer terug van weggeweest. Zoals bij iedere revival komt deze ‘uitgebreider’ terug dan de originele. Want breien doen we anno 2010 niet alleen maar om kleding te produceren. Het komt terug in de inrichting van ons huis.

Wol heeft de aandacht en brengt een zachte en warme sfeer in huis. Je vindt het terug in poefen, vloerkleden, manden, flessenhulzen en nog veel meer. Designmerken en jonge ontwerpers storten zich op wol.

En wat valt mij nu op. Vele bedrijven springen in op deze trend en zorgen voor rumoer op de vloer door festiviteiten omtrent breien te organiseren. Ze willen de consument weer aan het breiwerk. Zo is november de wolmaand bij de Toonkamer (Center for Interior Design) te Utrecht. Dit inspiratiecentrum bij de Pastoe fabriek pakt het breed aan met presentaties van ontwerpers zoals Christien Meindertsma en Edward van Vliet, maar ook met workshops breien. Leren breien kan je ook bij Nijhof te Baarn. Op 11 en 12 december geeft Hoooked Zpagetti een gratis workshop.

Cecile van der Ven, InterieurTipgever Utrecht zuid e.o.

Gerelateerde artikelen

2 reacties

Tweets die vermelden Blij dat ik brei! - Wonen - Wonen.Blogo.nl -- Topsy.com 17 november 2010 - 00:13

[…] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door TwitNieuws, wonen. wonen heeft gezegd: Blij dat ik brei! Ooit heb ik het gekund! Insteken, omslaan, doorhalen en af laten gaan……breien. En het is weer terug v.. http://dld.bz/6BQB […]

Reageer
Tweets die vermelden Blij dat ik brei! - Wonen - Wonen.Blogo.nl -- Topsy.com 17 november 2010 - 00:13

[…] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door TwitNieuws, wonen. wonen heeft gezegd: Blij dat ik brei! Ooit heb ik het gekund! Insteken, omslaan, doorhalen en af laten gaan……breien. En het is weer terug v.. http://dld.bz/6BQB […]

Reageer
Tweets die vermelden Blij dat ik brei! - Wonen - Wonen.Blogo.nl -- Topsy.com 17 november 2010 - 00:13

[…] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door TwitNieuws, wonen. wonen heeft gezegd: Blij dat ik brei! Ooit heb ik het gekund! Insteken, omslaan, doorhalen en af laten gaan……breien. En het is weer terug v.. http://dld.bz/6BQB […]

Reageer

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com