You are here: Home » Columns » Vakantie & souvenirs…

Vakantie & souvenirs…

geschreven door Constance

Heerlijk, de vakantieperiode is weer aangebroken. Voor veel mensen dé tijd van het  jaar om huis en haard te verlaten en elders vertier te zoeken. Massaal nemen we dan van alles mee naar huis uit het vakantieland.

Ik vind het zelf ook altijd erg leuk om een souvenir te kopen. Vroeger had dat als resultaat dat ik met allerlei prullaria thuiskwam dat er in het vakantieland best kek uitzag, maar bij thuiskomst volledig uit de toon bleek te vallen om dan snel ergens achter in een kast te belanden.

De laatste jaren doe ik dat anders. Ik vind schelpen helemaal te gek; niet alleen schelpen, maar ook ringen, kettingen, van alles waar schelpen aan, op of in zitten. Als ik nu op vakantie ben, ga ik op zoek naar mooie schelpen. Soms lukt het om ze aan het strand te vinden, maar vaak vind ik een mooi exemplaar in een winkeltje.

Afgelopen voorjaar was ik met een vriendin naar Mallorca. Tijdens een dagje Palma ontdekten we ontzettend leuk winkeltje met alleen maar schelpen… Gelukkig is m’n vriendin ook een liefhebster en we hebben onze ogen uitgekeken.

Misschien bestaat zo’n winkeltje ook wel in Nederland, maar dat hebben wij dan helaas nog niet ontdekt.  Natuurlijk kon ik het niet laten om een aantal schelpen mee te nemen. Zo groeit m’n verzameling langzaam maar zeker.  Ben benieuwd waar ik deze zomer mee thuis kom!

En wat ik met die schelpen doe? Kijk maar naar mijn artikel van enige tijd geleden.

Ellen Dijkshoorn, Interieurtipgever Noord Holland Noord

Gerelateerde artikelen

4 reacties

lieke 2 augustus 2010 - 10:06

Hier in Ouddorp is een winkel die een groot assortiment schelpen heeft, de Fa. de Bok. Ik snuffel er altijd graag even rond.

Reageer
lieke 2 augustus 2010 - 10:06

Hier in Ouddorp is een winkel die een groot assortiment schelpen heeft, de Fa. de Bok. Ik snuffel er altijd graag even rond.

Reageer
lieke 2 augustus 2010 - 10:06

Hier in Ouddorp is een winkel die een groot assortiment schelpen heeft, de Fa. de Bok. Ik snuffel er altijd graag even rond.

Reageer
vakantiehuizen mallorca 10 augustus 2010 - 04:51

cool place and the beaches are really cool and the landscapes are must watch

Reageer
vakantiehuizen mallorca 10 augustus 2010 - 04:51

cool place and the beaches are really cool and the landscapes are must watch

Reageer
vakantiehuizen mallorca 10 augustus 2010 - 04:51

cool place and the beaches are really cool and the landscapes are must watch

Reageer

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com