You are here: Home » Columns » Kunstuitleen

Kunstuitleen

geschreven door Constance

Ik ben zelf heel onrustig qua inrichting in onze woning… Onrustig??? Je zou ook kunnen zeggen dat ik van veel afwisseling en kleur houd.

 Na een paar maanden denk ik al snel, wat voor kleur zullen we nu eens op die muur doen. Maar je blijft bezig…Sinds kort zijn we daarom begonnen met kunstuitleen. Voor een klein bedrag in de maand kun je om de zoveel tijd een nieuw kunstwerk uitkiezen. In een kunstuitleengalerie hangen de meest uiteenlopende werken van zeer kleurige, tot werken die wat afgevlakte tinten bevatten. Zo’n kunstwerk kopen kan al snel in de honderden euro’s lopen en vervolgens zit je er aan vast. Voordeel is wanneer je na het huren het schilderij toch wilt kopen, krijg je vaak extra korting hierop.

Onze ogen vallen iedere keer op schilderijen gemaakt door verstandelijk gehandicapten. Over het algemeen maken zij zeer vrolijke werken met veel verschillende kleuren. We worden daar zo vrolijk van! Nu hebben wij bijvoorbeeld een groot doek hangen met de kleuren fuchsia, rood en olijfgroen. We hebben de wand achter het doek dus olijfgroen geverfd. We laten ons nu dus inspireren door de kleuren die we aantreffen in het gehuurde schilderij.

Over een paar maanden kiezen we weer een nieuw schilderij en waarschijnlijk moet de wand weer geverfd worden… Nou draai ik mijn hand voor een muurtje verven niet om en heb ik altijd wel weer bijpassende accessoires en dan heb ik in een mum van tijd weer een “nieuw” huis.

tenslotte, als je niet naar de kunstuileen wilt gaan dan een paar tips….

Wanneer je niet van een heel kleurig interieur houdt, kun je ook kiezen om bijvoorbeeld een mooie vakantie foto of een foto van de kinderen af te laten drukken op canvas in het zwart/wit met 1 kleuraccent erin.

 Ook een leuk idee is om de kinderen een canvasdoek te geven en hun daar een eigen kunstwerk op te laten maken in de kleuren die jij graag ziet in je interieur. Zo heb je een mooi schilderij hangen, die wel heel persoonlijk is.

 Marcella Vermeer, Tipgever Drenthe

 

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com