You are here: Home » Interieuradvies » Waarom “Mens-gerichte” Interieurinrichting?

Waarom “Mens-gerichte” Interieurinrichting?

geschreven door

“Hallo! Mijn naam is Ylan Rodgers en ik ben mens-gerichte interieurinrichter en verkoopstylist.” Met (management‑)ervaring en opleidingen in interieurinrichting en verkoopstyling, lever ik met mijn bedrijf Clear Interiors een hoge kwaliteit, en mens-gerichte interieuren aan mijn klanten.

Mensen kijken mij soms vaag aan wanneer ik mezelf voorstel als Mens‑gerichte Interieurinrichter. Wanneer mensen gekozen hebben voor een bepaalde stijl in hun huis, gaan zij er vaak van uit dat dan het interieur ook geschikt is naar hun persoonlijke levensstijl. Helaas is dat meestal niet het geval. De meeste gesprekken gaan immers over ‘wat voor stijl’ (bijvoorbeeld: klassiek, landelijk, modern, etc). Daarom zie je dat de uiteindelijk ingevoerde stijl eigenlijk gericht is op de definitie van die stijl en niet draait om de mensen zelf!

Mens-gerichte interieurinrichting begint met het eerste woord: de mensen zelf. Mensen zijn actieve, veranderlijke, unieke wezens. Wat de een doet, vindt de ander oninteressant of vreemd: zoveel hoofden zoveel zinnen. Daarom is beginnen met ‘wat voor stijl vind je leuk’ het paard achter de wagen spannen.

Om alles in de goede volgorde te doen, moet je eerst begrijpen hoe je in jouw huis leeft. Waar gebruik je jouw woonkamer voor? Kijk je er televisie of ontvang je er vaak gasten en vrienden? Doe je netjes je administratie aan je bureau of (wees eerlijk!) voor de televisie? Hoe kun je het huis fatsoenlijk inrichten voordat je echt het leefpatroon begrijpt?

Daarom is mens-gerichte interieurinrichting zo ontzettend belangrijk. Als een interieur ontleend is aan de levensstijl van de bewoners, leven ze daar op hun gemak. Mens-gerichte interieurinrichting brengt de juiste structuur aan. Alles is te vinden waar je het verwacht. Alles heeft zijn eigen plek. Dagelijkse administratie voor de televisie is zo klaar EN netjes, zonder stapels die rommelig blijven rondslingeren.

Met de goede basisstructuur kun je elke stijl die je wilt erop loslaten. Onze huizen zijn bedoeld om ons te ondersteunen, om ons leven makkelijker en soepeler te maken. Wij zijn de kern van een huis. Modern, landelijk of gotisch, welke stijl we ook leuk vinden, alles functioneert en oogt goed als de basis maar goed is. En dat is toch eigenlijk wat je van jouw huis wilt?

Gerelateerde artikelen

2 reacties

Tweets die vermelden Waarom “Mens-gerichte” Interieurinrichting? - Wonen - Wonen.Blogo.nl -- Topsy.com 22 juni 2010 - 14:23

[…] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Ingrid Bannink, wonen. wonen heeft gezegd: Waarom “Mens-gerichte” Interieurinrichting? “Hallo! Mijn naam is Ylan Rodgers en ik ben mens-gerichte interieurinrichte.. http://dld.bz/hRDM […]

Reageer
Tweets die vermelden Waarom “Mens-gerichte” Interieurinrichting? - Wonen - Wonen.Blogo.nl -- Topsy.com 22 juni 2010 - 14:23

[…] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Ingrid Bannink, wonen. wonen heeft gezegd: Waarom “Mens-gerichte” Interieurinrichting? “Hallo! Mijn naam is Ylan Rodgers en ik ben mens-gerichte interieurinrichte.. http://dld.bz/hRDM […]

Reageer
Tweets die vermelden Waarom “Mens-gerichte” Interieurinrichting? - Wonen - Wonen.Blogo.nl -- Topsy.com 22 juni 2010 - 14:23

[…] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Ingrid Bannink, wonen. wonen heeft gezegd: Waarom “Mens-gerichte” Interieurinrichting? “Hallo! Mijn naam is Ylan Rodgers en ik ben mens-gerichte interieurinrichte.. http://dld.bz/hRDM […]

Reageer

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com