Homepage
Categorieën

Gerelateerde artikelen

  • Woonaccessoires bij Bulbby.com Woonaccessoires bij Bulbby.com
  • Weltevree Brandstore in Amersfoort Weltevree Brandstore in Amersfoort
  • Moooi in Milaan Moooi in Milaan
  • Pilat&Pilat Pilat&Pilat
  • Kleuradvies, welke kleur wordt het? Kleuradvies, welke kleur wordt het?
  • Lentekriebels, kleur- en accessoiretips voor je interieur Lentekriebels, kleur- en accessoiretips voor je interieur
wonen

Interieur en woonadvies


Meedoen met een trend mag een veilige keuze lijken, uiteindelijk is het dat niet. Laat je inspireren door woontrends, maar volg je eigen gevoel en stijl, en geef er je eigen draai aan. Alles mag en kan weer, mits je het goed combineert.

Natuurlijk heb je een beetje lef nodig om kleur toe te voegen aan je interieur, maar je hoeft het niet te overdrijven, want een enkele muur (binnen een ruimte) met een kleur is vaak al voldoende. Je hoeft het natuurlijk ook niet in iedere ruimte van je huis toe te passen.

Jouw woonstijl met je eigen kleurkeuze kun je vergelijken met je eigen kledingstijl en je voorkeur voor bepaalde kleuren, het past bij je of het staat je niet. Zo is het ook met een interieur, het hoort bij je of juist niet. Jouw eigen woonstijl is dus af te leiden van het type mens dat je bent. Ben je een lentetype, zomertype, herfsttype of wintertype?

• Lentetype
Geeft de indruk met volle teugen van het leven te genieten. Het levendige, weetgierige en montere karakter weerspiegelt zich in ieder lentetype.

Je voorkeur gaat uit naar warme pasteltinten als bijvoorbeeld eierschaalwit, cream, vanille, perzik, licht oranje, licht tot donkergrijs, blauwgrijs, licht tot middenblauw, helderblauw, pastelroze, dieproze, koraalroze, lichtviolet, lila, lindegroen, en cottage green.
Gecombineerd met zilverkleurige woonaccessoires.

• Zomertype
Het zomertype is zacht, lieftallig, ongecompliceerd, gelaten en rustig. Het is een echte dame of gentleman. Ze omgeven zich graag met mooie dingen. Het zijn dikwijls vrienden voor het leven.

Je voorkeur gaat uit naar zachte koele tinten als bijvoorbeeld wit, schelpenwit, ivoor, crème, camel, kaki, perzik, abrikoos, zalm, vanillegeel, pistachegroen, lavendelblauw , azuur, turkoois, en marine.
Gecombineerd met goudkleurige woonaccessoires.

Herfsttype
Is georganiseerd en moedig, energiek en robuust. Het is een positieve, dynamische en levendige persoonlijkheid. Het uitgangspunt is meestal: “Welk effect heeft dat op mij?”. Afhankelijk daarvan nemen ze dan de passende beslissingen, vol zelfvertrouwen, zonder twijfel en verder uitstel, zeker van het resultaat.

Je voorkeur gaat uit naar warme aardetinten als bijvoorbeeld dauwwit, ivoor, parelmoer, beige, bruin, camel, kaki, taupe, goudgeel, mosterd, terracotta, roest, mosgroen, olijfgroen, dennengroen, leisteengrijs, steenrood en aubergine. Gecombineerd met goudkleurige woonaccessoires.

• Wintertype
Het wintertype is berekend en voorzichtig, elegant en nobel. Gaat met humor door het leven. Autoriteit komt voor een wintertype vanzelf en vaak bekleedt het dan ook een leiderspositie.

Je voorkeur gaat uit naar heldere ijzige kleuren als bijvoorbeeld sneeuwwit, taupe, licht tot donkergrijs, zwart, lichtblauw, ijsblauw, helderblauw, koningsblauw, groen, ijsgroen, blauwgroen, helder rood, lichtroze, diep roze, paars en pruim.
Gecombineerd met zilverkleurige woonaccessoires.

Kies het type waarin je jezelf herkent en welke je een goed gevoel geeft. Dit is het uitgangspunt voor je moodboard en een stap verder in de goede richting naar je eigen woonstijl.
Nu je weet welke kleuren je aanspreken en welk type bij je past zal je ook wat gerichter naar afbeeldingen zoeken. Kijk bij het zoeken tevens hoe de uitstraling van jouw interieur zou moeten worden.

Stap 1

Neem een stapel tijdschriften, folders, woonbladen, en blader deze systematisch door. Knip gekleurde plaatjes, foto’s, sfeerbeelden en kleurcombinaties die je aanspreken uit. Kijk ook eens naar afbeeldingen op het internet en print ze uit. Kies een kleur niet alleen omdat het de trend is, daar zou je snel spijt van kunnen krijgen! Neem de tijd, bijvoorbeeld enkele weken, om een groot aantal plaatjes te vinden, ook van interieurs die je aanspreken.

Stap 2

Rangschik de gevonden afbeeldingen, foto’s, sfeerbeelden en plaatjes. Het kan gebeuren dat je meerdere woonplaatjes mooi vind. Leg de afbeeldingen e.d. op het stapeltje waarvan je denkt dat deze bij elkaar horen. Welke stapeltje vind je het mooist? Kies er één uit. Kun je niet kiezen, maak dan gewoon twee moodboards. Het is natuurlijk ook mogelijk een combinatie te maken van het lente- en herfsttype waarbij de kleuren een warme duidelijke oranje/gele ondertoon hebben. Ook het zomer- en wintertype is samen te voegen tot ton-sur-ton kleurcombinaties van donkere koele tinten, veelal met een blauwe ondertoon.

Stap 3

Selecteer uit het gekozen stapeltje de afbeeldingen, sfeerbeelden,foto’s en dergelijke die mooi bij elkaar passen. Let hierbij goed op de uitstraling en het kleurgebruik.
Neem een groot ( ca. 50 x 70 cm ) wit of zwart vel karton of koop een foamboard bij een hobbywinkel, de keuze voor een zwarte of witte ondergrond is afhankelijk van de kleurkeuze in je afbeeldingen. Schuif en varieer de afbeeldingen net zolang tot je een geheel hebt waar je achter staat en een goed gevoel bij hebt. Zet de afbeeldingen vast met kopspelden en zet het moodboard een paar weken weg. Kijk daarna of je nog steeds een goed gevoel hebt bij de sfeer en uitstraling die je op het moodboard gecreëerd hebt. Heb je dat niet meer dan kan je met de resterende knipsels je moodboard wijzigen of opnieuw gaan zoeken naar nieuwe afbeeldingen.

Met deze keuzes ben je er natuurlijk nog lang niet, want past deze kleurcombinatie ook bij de ligging van je huis?

• Wil je echt wat anders doen met je inrichting?
• Wil je jezelf onderscheiden?
• Welke vloer ga je kiezen?
• Welke raamdecoratie is er mogelijk, en welke kleur ga je kiezen?
• Wil je meer weten over verlichting?
• Wil je de badkamer of keuken gaan verbouwen en een andere indeling?
• Wil je van je huis een sfeervol geheel maken?
• Geen idee hoe je jouw gewenste metamorfose moet aanpakken?
• Zoek je een oplossing voor een bepaald interieurprobleem?
• Wil je het heel betaalbaar houden?
• Twijfel je en wil je advies hebben voor je plannen?
• Enzovoort …………………

Laat je adviseren en gun jezelf een deskundig interieurontwerp!

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?