You are here: Home » Interieur » Creëer een unieke wand met behang

Creëer een unieke wand met behang

geschreven door Constance

 patchworkdef

Ben je uitgekeken op die saaie muur? Of wil je een ander behangetje en kun je niet kiezen? Creëer dan een unieke wand met meerdere soorten en/of kleuren behang.

Tips vooraf:

  • Als je behangsoorten uitkiest die precies even breed zijn, kan dat een hoop knip- of snijwerk schelen.
  • Als je duplexbehang kiest, smeer je de muur in i.p.v. het behang en dat werkt heel prettig.
  • Teken vooraf het patroon waarin je vierkanten wilt plakken, zodat je tijdens het plakken de volgorde weet.
  • Bedenk dat de muur behoorlijk druk kan worden, vooral als je uitgesproken kleuren behang gebruikt. Pas dit dan ook niet toe op alle wanden in een kleine kamer. Kies dan één wandje en houd de andere wanden rustig.

Werkwijze:

Snijd of knip het benodigde aantal vierkanten op maat. Je kunt hiervoor een haakse mal gebruiken en een scherp (afbreek)mes. Zelf heb ik van een stuk karton een mal gemaakt, waarbij ik de breedte van het behang – ongeveer 53 cm – als uitgangspunt heb genomen. Met een scherpe behangschaar heb ik de vierkanten op maat geknipt. Dit is een tijdrovend karwei!

Het behangen zelf is niet moeilijk omdat je met kleine stukjes behang werkt in plaats van met lange banen.

Er zijn talloze variaties mogelijk. Ik heb drie verschillende soorten behang gebruikt, maar vier of meer is natuurlijk ook mogelijk. Ook het patroon van de vierkanten kun je zelf bepalen. Ik heb gekozen voor het gevarieerde patroon, omdat dat wat rommeliger aandoet en wat minder voor de hand liggend is.   Het behang op de foto komt uit het boek Petits fours van Eijffinger.

 Ellen Wijnia, Tipgever Noord-Holland-Noord

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com