You are here: Home » Design meubels » Dutch personalities

Dutch personalities

geschreven door Constance

Lola, Lulu, Nina en Olga. Eigenzinnige vrouwennamen waarbij ieder wel een bepaald type voor ogen heeft. Verrassend genoeg schuilen achter deze namen geen mensen, maar opvallende, kleurrijke interieurobjecten van meubelkunstenaar Ruud van Corler. Onlangs werden deze unieke, handgemaakte meubelstukken geïntroduceerd als onderdeel van de collectie Dutch Personalities van Van Corler Design.

Zowel de sierlijke Lulu, de stoere Olga als de mysterieuze Nina zijn handgemaakt en hebben een unieke finish volgens een door Van Corler zelf ontwikkeld procedé.

MEUBELONTWERPER RUUD VAN CORLERMEUBELONTWERPER RUUD VAN CORLER

Hierdoor ontstaan unieke, uitgesproken meubelstukken die een opvallende plek in het interieur innemen. Van Corler: “De Dutch Personalities vormen een combinatie van interieurvormgeving met een kunstobject. Het zijn dan ook unieke interieurobjecten voor mensen met lef”.

MEUBELONTWERPER RUUD VAN CORLERMEUBELONTWERPER RUUD VAN CORLER

Elke Dutch Personality wordt ambachtelijk vervaardigd in een beperkte oplage en staat voor doordacht design van duurzame kwaliteit met een functioneel uitgangspunt. Van Corler: “De vormen ontstaan door het opbouwen van een beweging. Omdat ik een autodidact ben, kan ik makkelijk het reguliere, het geijkte loslaten, waardoor een eigen vormtaal ontstaat.” Volgens deze filosofie ontwerpt Van Corler in 2007 ‘Lola’, die later uitgroeit tot oermoeder van de Dutch Personalities. Door de uitgesproken vormen en kleur van Lola valt het ontwerp al snel op in de interieurwereld.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com