You are here: Home » Wonen » Opleiding onderscheidend badkamers ontwerpen

Opleiding onderscheidend badkamers ontwerpen

geschreven door Constance

Deelnemers aan deze 2-daagse vakopleiding van Uneto VNI/ Cursusloket ontwikkelen hun creatieve vaardigheden in ontwerpen van badkamers. Een droombadkamer wil iedereen. Maar hoe zijn de wensen van de klant om te zetten naar een ontwerp?

Dit wordt gedaan door middel van toepasbare binnenhuisarchitectuur voor de badkamer, verrassend kunnen ontwerpen, gebruik maken van materialen en technieken en inspiratie opdoen. De cursist krijgt diverse tools aangereikt en kan dan op een originele manier een verrassend en onderscheidend ontwerp maken.

De opleiding gaat onder andere in op efficiënt ruimtegebruik van kleine ruimtes, omgaan met grote ruimtes, ontwerpen buiten bestaande muren, kennis van zichtlijnen, ruimtelijke eisen van doorgang en bouwkunde. Om meer creativiteit in het ontwerp te brengen gaat de opleiding in op ruimtebeleving, regels voor kleurgebruik, tegelverdeling,  verlichting, alternatieve materialen, omgaan met trends en gebruikmaking van inspiratiebronnen.

Doordat de cursisten vanaf de basis gaan werken en de computerontwerpprogramma’s niet worden gebruikt…er wordt weer ouderwets met potlood, liniaal en sjabloon gewerkt… wordt er op een andere verfrissende manier gekeken naar de invulling van de ruimte. Daarnaast maakt elke cursist een moodboard om het ontwerp te presenteren. Deze wordt weer gebruikt tijdens het laatste onderdeel van de opleiding tijdens het oefenen met een trainingsacteur in het achterhalen wat de klantwensen zijn.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com